Raksystems kehittää Geoloa 35 miljoonalla eurolla

Raksystems kertoo panostavansa 35 miljoonaa euroa vuosina 2023–2026 rakennuksen työmaa-aikaiseen energiaratkaisuun tarkoitetun Geolon jatkokehittämiseen. 

Geolo hyödyntää maalämpöä patentoidun teknologian avulla ja vähentää Raksystemsin mukaan paljon rakennusaikaisia hiilidioksidipäästöjä, energiankulutusta ja kustannuksia. Innovaation avulla voidaan luoda tasaiset työmaan tuotanto-olosuhteet koko rakennusajalle ympäri vuoden, Raksystems kertoo.

Geolo on Raksystemsin mukaan ollut käytössä useilla työmailla Suomessa ja Ruotsissa.

– Investoimme Geolo-kokonaisratkaisuun laajentaaksemme toimintaa muihin potentiaalisiin maihin ja kehittääksemme innovaatiota eteenpäin. Group on myös varautunut panostamaan tätäkin enemmän Geolon kasvattamiseen, mikäli kiinnostus markkinoilla kasvaa jatkossakin nykyisellä tahdilla, Raksystems Groupin toimitusjohtaja Marko Malmivaara sanoo.

Raksystemsin mukaan Geolon tuotantoon ja tuotantotiloihin on jo tehty merkittäviä investointeja tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi. 

– Neuvottelut toiminnan aloittamiseksi uusien Geolo-maiden kanssa etenevät hyvällä vauhdilla, mutta ensimmäiseksi laajentumisemme suuntautuu Norjaan, Malmivaara toteaa.

Geolon maalämpöä hyödyntävä teknologia on kehitetty yhdessä Rototecin ja Enersysin kanssa. Geolon käyttämää työmaajärjestelmää on edelleen kehitetty Geoloa varten yhteistyössä El-Björnin kanssa.