Kuvateksti: Frontagon Juha Hartikka (vas.) ja A-Insinöörien Juha Valtari.

Frontago osaksi A-Insinöörejä

A-Insinöörit on ostanut korjaussuunnitteluun erikoistuneen Frontagon osakekannan. Kaupan odotetaan vahvistavan A-Insinöörien taloyhtiöille tarjoamia korjausrakentamisen palveluja pääkaupunkiseudulla.

Kuvateksti: Frontagon Juha Hartikka (vas.) ja A-Insinöörien Juha Valtari.

Asunto-osakeyhtiöiden julkisivu- ja peruskorjausten suunnitteluun erikoistunut Frontago on liittynyt yrityskaupalla osaksi A-Insinöörit -konsernia. 

– Frontago on ammattitaitoinen, toteuttajien arvostama asuin- ja arvokiinteistöjen korjaussuunnittelija, jolla on vahva asiakaskunta ja kumppaniverkostot. Tarjoamme yhdessä taloyhtiöille palvelumallia, jossa yhdistyy peruskorjauksissa tarpeellinen osaaminen kokonaisvaltaisesti ja joka tuo helppoutta ja luotettavuutta asiakkaille, korjausrakentamisen toimialajohtaja Juha Valtari A-Insinööreistä sanoo.

Pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa toimiva Frontago työllistää 10 työntekijää ja 5 alikonsulttisopimuksella työskentelevää suunnittelijaa ja konsulttia. Vuodesta 2017 toimineen suunnittelutoimiston palveluihin kuuluvat myös kuntotutkimukset ja projektijohtaminen. Frontagon liikevaihto vuonna 2022 oli 2 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Frontagon osaajat liittyvät vanhoina työntekijöinä osaksi A-Insinöörien pääkaupunkiseudun 70 hengen korjaus- ja asiantuntijapalvelut -yksikköä. Myös omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

– Osana A-Insinöörejä saamme hankkeiden ja asiakkaiden tueksi kokeneita kollegoja talotekniikasta ja sisäilmasta akustiikkasuunnitteluun. On mukava työmallikin, kun suunnittelualat istuvat vierekkäin, suunnittelujohtajana A-Insinööreissä jatkava Frontagon toimitusjohtaja Juha Hartikka toteaa.