Havainnekuva: Helin & Co Architects, Agile Work, SRV

Kalasatamaan rakennetaan 26-kerroksinen toimistorakennus

SRV ja kiinteistösijoitusyhtiö Niam ovat sopineet 26-kerroksisen Horisontti-toimistorakennuksen toteuttamisesta Helsingin Kalasatamaan. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa 2023, ja Horisontti valmistuu vuoden 2025 keväällä. Horisonttiin tulee myös SRV:n omat toimitilat.

Havainnekuva: Helin & Co Architects, Agile Work, SRV

– On hienoa päästä aloittamaan hankkeen rakennustyöt yhdessä Niamin kanssa pitkän yhteisen kehitysvaiheen jälkeen. Horisontin käynnistäminen juuri nyt on osoitus siitä, että ainutlaatuiselle tornirakentamisen konseptille toimitilamarkkinassa on kysyntää tässäkin markkinatilanteessa, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo. 

Sipolan mukaan SRV:n tavoitteena on lisätä omakehitteisten toimitila- ja asuntokohteiden määrää hankesalkussa. 

– Markkinaosuutemme Suomen yli 20-kerroksisissa taloissa on korkea, ja nyt pääsemme hyödyntämään tornirakentamisen osaamistamme myös toimitilarakentamisessa, Sipola toteaa.

Aiemmin SRV on toteuttanut Kalasatamaan asuintornit Majakka, Loisto ja Lumo One. Parhaillaan SRV rakentaa neljättä asuintornia. 

– Hankkeen myötä Niam ja SRV luovat yhdessä Kalasataman Horisontista upean maamerkin, joka tulee vastaamaan käyttäjien laadullisiin ja toiminnallisiin vaatimuksiin nyt ja tulevaisuudessa, Niamin Suomen maajohtaja Antti Muilu sanoo. 

SRV muuttaa myös omat pääkaupunkiseudun toimitilansa Horisonttiin.

– Haluamme isona toimitilarakentajana näyttää omilla toimitiloillamme suuntaa tulevaisuuden työskentelykulttuurille, jota modernit, henkilöstön viihtyvyyteen ja kohtaamiseen panostavat tilat tukevat. Pääsemme nyt henkilöstömme kanssa Kalasataman urbaaniin ja nopeasti kehittyvään ympäristöön, jota olemme vuosien ajan jo aktiivisesti kehittäneet, Saku Sipola sanoo.

Horisontti sijaitsee kauppakeskus REDI:n katolla luoteiskulmassa, josta on esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja sen yli merelle. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuokrattavaa toimistopinta-alaa on kerroksissa 5–26 yhteensä noin 11 500 neliömetriä.  

Horisontin 24. kerrokseen tulee kaikille kaupunkilaisille avoin näköalaravintola. Ravintolaan tulee pääsisäänkäynti kauppakeskus REDI:n pääovien vierestä, jossa on ravintolan oma maisemahissi.