Kuva: solarfinland.fi

Solar Finlandille aurinkopaneelitehdas Thaimaahan

Salolaisen Solar Finland Oy:n investointiyhtiö Solar Finland Investment Oy on sopinut aurinkopaneeleita valmistavan tuotantolaitoksen perustamisesta Thaimaahan. Tehtaan päämarkkina-alue on Thaimaa ja muut Asean-maat.

Kuva: solarfinland.fi

Tuotantolaitoksen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa yhteisyritys Salo Tech Thailand Ltd, jonka omistajia ovat myös Finnfund sekä Thaimaan valtion omistama energiayhtiö PEA Encom International.

– Salo Tech Thailand Ltd:n tuotantokapasiteetiksi on ensimmäisessä vaiheessa asetettu 100 megawattiinj vuodessa. Tuotantolaitoksen investointi on 7,5 miljoonan euron suuruinen. Se rahoitetaan perustajien pääomasijoituksilla, joista Solar Finland Oy:n osuus on 38 %, Finnfundin 37 % ja PEA Encom Internationalin 25 %, toimitusjohtaja Esa Areva Solar Finland Oy:stä kertoo.

Tehtaan päämarkkina-alue on Thaimaa ja muut Asean-maat. Salo Tech Thailand Ltd tuottaa suomalaisen toimintamallin mukaisesti SALO®- aurinkopaneeleita. Salo Tech Thailand Ltd:n tavoitteena on aloittaa tuotanto vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen aikana.

– Ulkomaisen tehdashankkeen toteutuminen on meille pitkäjänteisen työn tulos. Energiantarve tulee edelleen kasvamaan globaalisti, mutta samalla meillä on myös kansainvälisesti yhteiset haasteet ilmastonmuutokseen liittyen. Investoinnin myötä edistämme pitkällä tähtäimellä sekä markkina-alueen energiasaatavuutta että toimenpiteitä hiilineutraalien päästöjen vähentämiseksi, Esa Areva sanoo.