sahko-aijat.fi
Kuva: sahko-aijat.fi

Jämsäläinen Sähkö-Äijät on Vuoden sähköurakoitsija

Jämsäläinen Sähkö-Äijät Oy on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:n Vuoden 2021 sähköurakoitsija.

Kuva: sahko-aijat.fi

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry nimeää vuosittain jäsenistöstään sähköurakoitsijan, jonka toiminta ja tulokset toimivat esikuvana koko alalle. STUL arvostaa paitsi kannattavuutta ja hyvää mainetta myös aktiivisuutta koko alan edistämisessä.

Vuonna 1976 perustetulla Sähkö-Äijät Oy:llä on toimipisteet Jämsän lisäksi Jyväskylässä ja Tampereella. Töitä tehdään kuitenkin reilusti yli kuntarajojen, joten yritys tarjoaa palvelujaan huomattavan laajalla alueella Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lisäksi Jämsään on perustettu teollisuusurakointia toteuttamaan sisaryhtiö Sähkö-Äijät Teollisuus Oy.

–Jämsässä teemme laidasta laitaan töitä pienestä asiakaspalvelutyöstä niin suureen kuin mitä tällä seudulla ylipäätään rakennetaan. Kaipolan paperitehtaan sulkemisen jälkeen täällä on oltu varovaisia investoinneissa. Toisaalta ympäristökunnat ovat aina olleet meille merkittävä työllistäjä ja teemmekin Jämsästä käsin noin 40–60 kilometrin alueella töitä. Jyväskylässä keskitymme asuntorakentamiseen, julkiseen rakentamiseen ja teollisuussähköistykseen. Pirkanmaalla puolestaan on eniten asuntotuotantoon liittyviä töitä, Sähkö-Äijät Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Hakala kertoo.

Kuva: sahko-aijat.fi. Kuvassa: Tuomo Hakala.

Sähkö-Äijät työllistää neljässä toimipisteessään 50 asentajaa. Yrityksen liikevaihto on 8 miljoonaa euroa.

Hakalan kokemus on, että ammattioppilaitoksista tulevat nuoret eivät ehkä nykyaikana ole niin valmiita työaika- ja työmaakäytäntöihin kuin aikaisemmin.

– Olemme löytäneet tähän apuja oppilaitosten työharjoittelusta. Niiden aikana näemme, kenestä on meidän tyylisemme yrityksen työntekijäksi, Hakala sanoo.

Sähkö-Äijät Oy:n valinnassa Vuoden sähköurakoitsijaksi vaikutti yrityksen esimerkillisyyden lisäksi myös Tuomo Hakalan aktiivinen toiminta sähköurakoitsijaliiton lukuisissa luottamustehtävissä. Hakala on ollut jäsenenä järjestön hallituksessa, vaalivaliokunnassa, työmarkkinaneuvottelukunnassa, johtanut paikallista alueosastoa ja toiminut sen johtokunnassa.

– Ajattelen, että mitään et voi järjestöstä saada, jos et jotain sinne itsekin anna. Itsekkäästi toimien sitä kaikkea tietoa ja oppia ei sieltä ehkä saa, Tuoma Hakala toteaa.