Sweco kehittämään Tampereen rautatieasemaa

Sweco on voittanut Tampereen henkilöratapiha -hankkeen rakentamis- ja turvalaitesuunnittelun toimeksiannot Väylävirastolta.  Swecon tilausten yhteisarvo on noin 3,1 miljoonaa euroa.

Tampereen rautatieaseman henkilöratapihan peruskorjauksen tavoitteena on parantaa henkilöratapihan toimivuutta, matkustajien olosuhteita ja henkilöjunien huoltoa sekä luoda edellytykset Asemakeskuksen kehittämiselle henkilöratapihan järjestelyjen osalta. Hanke on osa Tampereen Kannen alueen kehittämistä ja ensimmäisiä vaiheita Asemakeskuksen toteutuksessa. 

Hankkeessa toteutetaan Tampereelle uusi henkilöliikennelaituri ja paremmat kulkuyhteydet junamatkustajille koko henkilöratapihan alueella. Asemalaitureilla uusitaan katokset, järjestellään uudelleen henkilöjunien huolto sekä tehdään raiteistomuutosten vaatimat sähköradan ja turvalaitteiden päivitykset. 

– Kyseessä on Suomen henkilöjunaliikenteen merkittävin solmupiste sekä kestävän joukkoliikenteen sisääntuloportti tämän hetken vetovoimaisimpaan ja vahvasti muuttovoittoiseen kaupunkiimme. On upeaa olla Swecolla kehittämässä Tampereen aseman seutua, joka samalla yhdistyy hienolla tavalla kaupungin kärkihankkeisiin, kertoo Swecon ratasuunnittelun liiketoimintajohtaja Jori Lehtikangas.