Kuva: linkedin/ficonic-solutions

Sitowise ostaa jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin

Kuva: linkedin/ficonic-solutions

”Rakennusalan ja liikkumisen digitaalisten ratkaisujen kysyntä on voimakkaassa kasvussa. Ficonicin ja Sitowisen osaamiset täydentävät upeasti toisiaan, ja Ficonicillä on arvokasta osaamista etenkin liikkumisen ja liikenteen IT-ratkaisuista. Yhdistyminen antaa meille lisää voimia kasvattaa erinomaisessa nosteessa olevaa digiosaamistamme, joka on koko alan tulevaisuuden keskiössä”, kertoo Sitowisen Smart City -liiketoiminnan johtaja Teemu Virtanen.

”Smart City -ratkaisut ja liikenteen digipalvelut ovat Ficonicille erittäin tuttu toimintakenttä. On ilo päästä osaksi Sitowisen hienoa tarinaa, jossa rakennetun ympäristön ja liikkumisen asiantuntijuus yhdistettynä IT-alan huippuosaamiseen luovat asiakkaillemme ainutlaatuista synergiaa”, kertoo Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen.

”Olemme mukana merkittävissä suomalaisissa rakennetun ympäristön ja liikkumisen tietojärjestelmähankkeissa kuten Väyläviraston Velho-allianssihankkeessa sekä ratatiedon hallintaan keskittyvässä RAID-e -hankkeessa. Ala on nyt suuressa digimurroksessa, ja IT-ratkaisuillemme on tänä poikkeuksellisena vuotenakin ollut varsin suuri kysyntä”, kertoo liikkumisen ja väylien tietopalveluiden johtaja Milla Lötjönen Sitowisen Smart City -liiketoiminnasta.

”Kaupan myötä pystymme nyt rekrytoimaan IT-osaajia myös Jyväskylän alueelle, mikä osaltaan parantaa asemiamme kilpaillussa IT-markkinassa”, Lötjönen toteaa.

Sitowise hankkii kaupassa Ficonicin koko osakekannan. Ficonicin 15 asiantuntijaa jatkavat nykyisissä tehtävissään.