Havainnekuva uudesta koulurakennuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Skanska rakentaa Haapaveden uuden koulurakennuksen

Havainnekuva uudesta koulurakennuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Uusi koulurakennus rakennetaan nykyisen yläkoulun ja lukion viereen. Vanhat rakennukset sekä väliaikaiset väistötilat ovat käytössä rakentamisen ajan, ja ne puretaan uusien tilojen valmistuttua. Uuteen koulurakennukseen tulevat tilat 420 oppilaalle. Rakennukseen tulee myös liikuntatilat ja valmistuskeittiö.

”On todella hienoa, että pääsemme vihdoin toteuttamaan kouluhankettamme, joka on yksi suurimmista kaupunkimme julkisista investoinneista kautta aikain. Tavoitteenamme on saada lapsille ja nuorille terveellinen, turvallinen, elinkaareltaan kestävä, kustannustehokas ja muuntojoustava oppimisen ympäristö kiinteistöineen ja ympäristöineen. Kävimme läpi tiukan ja hyvän kilpailullisen neuvottelumenettelyn prosessin, josta kumppaniksemme valikoitui Skanska. Suunnittelu- ja arviointiprosessi oli monipuolinen ja hankinnan erivaiheissa siihen osallistui poliittisten päättäjien ja johtavien virkamiesten lisäksi iso joukko loppukäyttäjiä. Näin varmistimme tilojen mahdollisimman hyvän toimivuuden. Uskon, että uudet, toimivat tilat ovat myös iso vetovoimatekijä erityisesti taidepainotteiselle lukiollemme ja tietysti myös muille ikäryhmille ja henkilöstölle”, kertoo vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen Haapaveden kaupungilta.

Uudessa rakennuksessa on kaksi kerrosta, ja sen julkisivuun tulee alueen värimaailmaan sopivaa vaaleaa kuitusementtilevyä, jonka tehosteena on puuta. Hanke kattaa noin 6400 bruttoneliömetriä, ja rakentaminen alkaa elokuussa 2020. Sisätyöt valmistuvat joulukuussa 2021 ja ulkopuoli heinäkuussa 2022.

”Uusi koulurakennus on Haapavedellä odotettu hanke, ja olemme iloisia päästessämme aloittamaan rakennustyöt jo heti elokuussa. Teemme tiivistä yhteistyötä koulun henkilökunnan kanssa rakentamisen ajan, jotta tulevat tilat vastaavat odotuksia ja tarpeita”, sanoo työpäällikkö Teemu Södö Skanskalta.