Hissittömään arvotaloon räätälöitiin tyyliin sopiva hissi Helsingin Jääkärinkadulla. Kuva: Cibes Hissit

Cibes Hissit ostaa muuramelaisen RH Tekniikan

Hissittömään arvotaloon räätälöitiin tyyliin sopiva hissi Helsingin Jääkärinkadulla. Kuva: Cibes Hissit

– Yrityskauppa vahvistaa osaamistamme jälkiasennushisseissä ja tuo siihen lisää kaivattuja resursseja. Lisäksi kauppa parantaa maantieteellistä verkostoamme. Hissialalla hyvä asiakaspalvelu vaatii riittävää kokoa, ja aiomme myös tulevaisuudessa kasvaa, kertoo Cibes Hissien toimitusjohtaja Juha Kiviranta.

RH Tekniikka on Cibes Hissien mukaan erikoistunut vaativiin kokonaisprojekteihin, joissa rakennetaan hissejä hissittömiin taloihin avaimet käteen -periaatteella. Yrityksellä on toimipisteet Muuramessa Keski-Suomessa ja Helsingissä. Samassa yhteydessä Cibes Hissit saa RH Tekniikan omistaman 30 prosentin osuuden hissivalmistaja Nopra Oy:stä. Muuramelainen Nopra suunnittelee ja valmistaa hydraulihissejä hissittömiin taloihin.

Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi tulee Cibes Hissit Oy:n toimitusjohtaja Juha Kiviranta, ja RH Tekniikan toimitusjohtaja Reijo Liimatainen jatkaa yksikön päällikkönä. RH Tekniikan 12 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä entisissä tehtävissään. Yrityskaupalla ei ole vaikutusta asiakkaisiin tai jälleenmyyjiin.

Cibes Hissit osti turkulaisen Amsliftin vuonna 2018, ja yritykset fuusioituvat 1. tammikuuta 2021 Cibes Amslift Oy:ksi.

– Meillä on ainutlaatuista osaamista olemassa olevien rakennusten, kuten vanhojen arvokiinteistöjen, hissitoimituksissa. Yrityskauppa vahvistaa erityisesti resurssejamme avaimet käteen -kokonaisprojekteissa, jotka sisältävät sekä suunnittelun että rakentamisen. Näitä kohteita Suomessa riittää, sillä yli kolmekerroksisissa hissittömissä kerrostaloissa asuu yli 90 000 suomalaista, kertoo Juha Kiviranta.