Kuva: new.siemens.com

Siemens on Haminan Energian kumppani sähköautojen latausjärjestelmissä

Kuva: new.siemens.com

White Label -yhteistyömallissa Siemens toimittaa sähköautojen latauslaitteet, latauslaitteiden taustajärjestelmän ja taustajärjestelmän operointipalvelun sekä muita sähköisen liikenteen palveluita. Haminan Energia myy latausjärjestelmiä ja latauspalveluita itsenäisesti eteenpäin asiakkailleen omalla brändillään ja hinnoittelee ne vapaasti.

”Haminan Energia saa rakentamista varten vaivattomasti valmiin teknologian latausinfrastruktuurin, jota he voivat käyttää omassa liiketoiminnassaan. Yksi isoimmista hyödyistä Siemensin myymässä palvelumallissa on se, että asiakas omistaa itse latausliiketoiminnan ja parkkipaikoilla syntyvän liikevaihdon”, sanoo tuoteasiantuntija Eero Paavilainen Siemens Osakeyhtiön Smart Infrastructure -yksiköstä.

Haminan Energia on paikallinen energiayhtiö, jonka liiketoiminnat ovat sähkön ja maakaasun jakelun ja myynnin lisäksi kaukolämmön myynti, tiedonsiirtopalvelut sekä teollisuuden energiapalvelut.

”Tällä mallilla pystymme palvelemaan erityisesti paikallisia asiakkaita ja tarjoamaan nykyaikaisia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden täyttämiseksi. Asennukset hoidamme alusta loppuun paikallista osaamista käyttäen”, myyntipäällikkö Tuomas Uski Haminan Energialta kertoo.