Raamin 30-vuotisjuhlassa olivat mukana toimitusjohtaja Petteri Huhtala (vas.), Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Raami Nordicin hallituksen puheenjohtaja Timo Luhtaniemi.

Raami Nordic – metallirakentamista 30 vuotta

Raamin 30-vuotisjuhlassa olivat mukana toimitusjohtaja Petteri Huhtala (vas.), Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Raami Nordicin hallituksen puheenjohtaja Timo Luhtaniemi.

Raami Nordicin omistajanvaihdos tehtiin alkuvuodesta 2020. Uusi pääomistaja ja toimitusjohtaja on Petteri Huhtala, joka tuli viisi vuotta sitten taloon vastaamaan markkinoinnista ja myynnistä.

– Raamin visiona on nousta merkittäväksi metalliovien ja -ikkunoiden sekä niihin liittyvien ratkaisujen toimittajaksi Suomessa ja Pohjoismaissa. Olemme jo tällä matkalla, toimitusjohtaja Petteri Huhtala toteaa.

– Siirrymme tuote- ja tuotantolähtöisyydestä liiketoimintamalliin, joka kohtaa asiakkaan tarpeet kokonaisvaltaisemmin. Avainsanoina ovat digitaalisuus, tekoäly ja automaatio. Ne johtavat tehokkaampaan resurssien käyttöön ja sujuvampaan asiakaskokemukseen. Siten luodaan kannattavaa kasvua ja lisää työpaikkoja.

Raami suuntaa katseen uudisrakentamisen lisäksi korjausrakentamiseen. Toimitusjohtaja Huhtala arvioi, että viime vuonna toteutunut 45 000 asunnon rakentaminen ei toistu lähitulevaisuudessa. Näin ollen tarvitaan uusia asiakassegmenttejä, joista yksi on saneerauskohteet.

Yrityksen hyvässä vauhdissa ollut kehitystyö meinasi tyssätä, kun koronaepidemia iski keväällä. Raamin liikevaihto putosi kolmasosaan tavanomaisesta rakennusliikkeiden tehdessä äkkijarrutuksen. Pelastukseksi tuli Business Finlandin kehitysrahoitus, joka osui juuri sopivaan saumaan. Yritys sai myös Finnveran takauksen. Raami Nordic pystyi säilyttämään työpaikat ja pääsi takaisin kasvu-uralle.

Pirkanmaan Urjalassa sijaitseva Raami työllistää 20 henkilöä.

Pirkanmaan Urjalassa sijaitsevan Raamin liikevaihto on neljä miljoonaa euroa. Yritys työllistää 20 henkilöä. Raami Nordic Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Timo Luhtaniemi.

Raami on perustettu vuonna 1990. Yritys sai silloin nimen TM-Teräs Oy omistajiensa Eino Tanhuanpään ja Torsti Mahlasen mukaan.

Raamin juhliessa 30-vuotista taivaltaan toi juhlaan valtiovallan tervehdyksen elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Onnistunut omistajanvaihdos on erittäin tärkeä yrityksen ja koko alueen elinkeinotoiminnan kannalta. Yrityksen toiminta ei vain jatku, vaan voi merkittävästi myös uudistua ja laajentua kansainvälisille markkinoille, ministeri totesi ja kertoi, että työ- ja elinkeinoministeriössä on käynnistynyt kotimaisen omistajuuden ohjelma.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikael Pentikäinen sanoi puheessaan, että omistajanvaihdos on usein ratkaiseva kehitysaskel. Sen läpikäyneistä yrityksistä kolmannes muuttuu kasvuyritykseksi.