Salon uusi poliisiasema tehdään samojen periaatteiden mukaan kuin Ääneskoskelle viime vuonna valmistunut poliisiasema (kuvassa). Kuva: senaatti.fi

Senaatti rakennuttaa uuden poliisiaseman Saloon

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden poliisiaseman Saloon Horniin. Rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan keväällä 2023, ja uusi poliisiasema valmistuisi vuoden 2024 loppuun mennessä.

Salon uusi poliisiasema tehdään samojen periaatteiden mukaan kuin Ääneskoskelle viime vuonna valmistunut poliisiasema (kuvassa). Kuva: senaatti.fi

Uuteen, noin 3000 bruttoneliön kokoiseen poliisiasemaan on tulossa kaikki nykyiset toiminnot kuten lupapalvelu, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta ja poliisivankila. Hankkeen investointikustannukset ovat yhteensä noin 15 miljoonaa euroa. 

Tavoitteena on toteuttaa poliisitalokonseptin mukaisesti poliisitoiminnan nykytarpeita vastaavat terveelliset ja turvalliset toimitilat. Tiloista tehdään muuntojoustavat, joten tulevaisuudessa niitä voi helposti muokata poliisitoiminnan muutostarpeiden mukaan.

– Suunnittelua ohjaa Senaatti-kiinteistöjen, poliisilaitosten ja Poliisihallituksen laatima poliisitalokonsepti, josta saadaan hyvät lähtökohdat pienemmän poliisiaseman rakentamiseen. Konsepti säästää resursseja kuten hankkeen läpimenoaikaa ja suunnittelukustannuksia. Vastaavan mallin mukaan viime keväänä valmistui uusi poliisitalo Äänekoskelle, jossa käyttäjien kokemukset ovat olleet hyviä, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Sami Bruck.

Hankkeessa pyritään käyttämään mahdollisuuksien mukaan uusiomateriaaleista tehtyjä vähähiilisiä rakennusmateriaaleja. Aurinkoenergiaa hyödynnetään asentamalla aurinkovoimala rakennuksen katolle. Lisäksi uudisrakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergia tuotetaan pääosin itse.