Kuva: cgi.com/fi

CGI ja Equinix rakentavat uuden datakeskuksen Etelä-Suomeen

IT-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix avaavat Suomeen uuden datakeskuksen. Investointien taustalla on CGI:n valinta Suomen julkisen sektorin mittavimman IT-käyttöpalvelukokonaisuuden toimittajaksi.

Kuva: cgi.com/fi

– Viime syksynä sinettinsä saaneen kilpailutuksen myötä CGI vastaa jatkossa konesali- ja kapasiteettipalveluista, joita käyttävät lukuisat ministeriöt, virastot, kaupungit ja muut julkishallinnon toimijat. Kyse on erittäin mittavasta ja yhteiskunnan toiminnalle kriittisestä kokonaisuudesta. Siksi edellytämme myös kumppaneiltamme kokemusta vaativista, korkean turvallisuustason konesalien rakentamisesta. Equinix on yksi maailman johtavia datakeskusosaajia, joka sitoutui kanssamme tekemään Suomeen merkittäviä uusia investointeja, kertoo CGI:n kapasiteetti- ja konesalipalveluista Suomessa vastaava johtaja Matias With.

Equinix tuottaa CGI:lle fyysiset datakeskuspalvelut, joissa on huomioitu Suomen julkisen sektorin erityistarpeet ja -vaatimukset. Uusi datakeskus sijaitsee Etelä-Suomessa.

– Koska Suomen julkinen sektori on kansainvälisesti vertaillen varsin pitkällä digitalisaatiossa ja toisaalta siihen liittyvässä regulaatiossa, valintamme CGI:n kumppaniksi on vahva luottamuksenosoitus osaamistamme kohtaan. Samoista syistä koemme kiinnostavaksi investoida Suomeen rakennettaviin datakeskuksiin. Haluamme olla siellä, missä mennään kehityksen kärkijoukoissa. Olemme iloisia siitä, että CGI luottaa Equinixin osaamiseen, sanoo Sami Holopainen, Equinix Suomen toimitusjohtaja.