Kuva: Mitta Oy

Rejlers suunnittelee Metsä Fibren biotuotetehtaan sähkösaattolämmityksen

Rejlers ja Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics Oy ovat sopineet yhteistyöstä Metsä Fibren Kemin-biotuotetehtaan sähkösaattolämmityksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Rejlers vastaa kokonaisuuden sähkösuunnittelusta.

Kuva: Mitta Oy

Rejlersin mukaan saattolämmityksen tarkoitus on sekä suojata putkistoa jäätymiseltä että varmistaa prosessin tarvitsemien lämpötilojen ylläpito ja prosessiaineiden liikkuminen putkistossa.

Sähkösaattolämmityksen suunnittelu on Rejlersille jo toinen suunnittelukokonaisuus Metsä Fibren biotuotetehtaalla, sillä Rejlers toimii myös Valmetin kumppanina tehtaan sähkösuunnittelussa.

– Teollisuuden sähkösaattolämmityksen suunnittelu poikkeaa muusta sähkösuunnittelusta. Kartoitimme aluksi, millä suunnittelutoimistoilla on riittävä osaamistaso tähän kokonaisuuteen. Halusimme kumppanin, joka pystyy ottamaan vastuun koko suunnittelun osuudesta, Bilfingerin myynnistä ja markkinoinnista Suomessa vastaava Ahti Komppa sanoo.

– Rejlersin ja asiantuntijoidemme osaaminen teollisuuden sähkösaattosuunnittelusta on varmasti yksi Suomen vahvimpia. On hienoa syventää yhteistyötä Bilfingerin kanssa tällä saralla, sanoo Rejlersin sähkösuunnittelupalveluiden Business Unit Manager Sampsa Laiho.

Bilfinger vastaa Metsä Fibren sähkösaattolämmityksen materiaali- ja sähkökeskustoimituksista, asennuksista ja valvonnasta. Sähkösuunnittelu ja dokumentointi on osa kokonaispakettia.