Raksystems osti Green Building Partners Oy:n

Raksystems Insinööritoimisto Oy on ostanut Green Building Partners Oy:n (GBP) koko osakekannan 18.2.2020. GBP tunnetaan kiinteistö- ja rakennusalan ympäristö-, energia- ja elinkaaripalveluihin erikoistuneena yrityksenä.

Yhdistyminen tukevoittaa Raksystemsin mukaan sen asemaa Suomen johtavana kiinteistöjen energiapalveluiden tarjoajana ja vie konsernia lähemmäksi tavoitetta olla Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntija.

Kaupan myötä Raksystems laajentaa energiapalveluidensa tarjontaa. Maanlaajuinen energia-asiantuntijoiden verkosto kasvaa 25 uudella tekijällä. Konsernissa pätevöityneitä energiatodistusten laatijoita on jo 44 ja ympäristöluokituspätevyyksiä 28 henkilöllä.

”Green Building Partners Oy:n yrityskaupan myötä voimme tarjota myös Suomessa asiakkaillemme kiinteistöjen ympäristösertifikaatteja, joista tytäryhtiömme Dry-IT tunnetaan Ruotsissa. Ympäristösertifikaatti on kolmannen osapuolen varmentama laatuleima rakennushankkeen tai olemassa olevan rakennuksen ympäristötehokkuudesta ja toimii tämän kaupan myötä myös konsernimme maiden välisenä vahvistajana”, toteaa Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimitusjohtaja Marko Malmivaara.

GBP:n palveluvalikoimasta löytyy mm. LEED- ja BREEAM-ympäristösertifiointijärjestelmät, kansallinen RTS-ympäristösertifikaatti sekä WELL-sertifiointi.

”Kaupan myötä voimme tarjota asiakkaillemme myös isojakin säästöjä tuovia kiinteistöveroselvityksiä. GBP:n asiantuntijoilla on kokemusta myös hankkeiden rakennusfysikaalisesta ohjaamisesta TerveTalo-rakentamisessa, minkä uskon olevan yhtenä merkittävänä tekijänä terveellisemmän kiinteistöympäristön luomisessa. Olemme Suomen johtava tutkimusyhtiö sisäilmapalveluiden osalta ja kaupan jälkeen myös johtava ympäristöasioihin keskittynyt yhtiö. Yhdelläkään kotimaisella insinööritoimistolla ei ole tarjota samassa määrin tutkimusosaamista kuin meillä. Näin ollen pystymme tarjoamaan asiakkaillemme jatkossa yhä laajemman palvelurepertuaarin saman katon alta”, Malmivaara sanoo.

”Näen yhteisessä tulevaisuudessa useita synergiaetuja ja kasvumahdollisuuksia. Yhdistämällä niin Raksystemsin kuin GBP:n asiantuntijoiden osaamisen, palvelutarjoaman ja Pohjoismaisen palveluverkoston sekä asiantuntevan myynnin, voimme yhdessä palvella rakennuttajia ja kiinteistöomistajia yhä monipuolisemmin sekä toteuttaa kestävämpää ja hiilineutraalimpaa kiinteistöomistamista”, Green Building Partners Oy:n toimitusjohtaja Keijo Leppävuori toteaa.

Kaupan jälkeen Green Building Partners Oy jatkaa toimintaansa Raksystemsin tytäryhtiönä. Raksystems-konsernin pro forma liikevaihtoennuste kaupan jälkeen on 44 miljoonaa euroa vuodelle 2020.

 

Lue lisää:

Raksystems osti taas, nyt Tubular Oy:n

Raksystems ostaa HSSR:n

Raksystems ostaa ruotsalaisen Dry-IT:n

Raksystems osti Sisäilmatalo Kärki Oy:n