Forecon
Kuva: Forecon

Forecon samaan konserniin RPT Byggfaktan kanssa

Rakennusmarkkinoiden tutkimusyritys Forecon Oy Tampereelta siirtyy osaksi ruotsalaista Byggfakta Groupia, johon kuuluu espoolainen RPT Byggfakta Oy:kin.

Kuva: Forecon

Forecon Oy on riippumaton rakennusalan markkinoiden tutkimusyritys Tampereelta. Forecon tekee teknistaloudellisia markkinatarkasteluja ja ennakoi systemaattisesti rakentamista sekä rakennusmateriaalien ja muiden resurssien käyttöä rakentamisessa.

Byggfakta Group on rakennusalan informaatioyritys, joka on rakennusalan tietopalveluiden johtava tarjoaja Pohjoismaissa ja useassa Euroopan maassa. Byggafaktalla on yli 1600 työntekijää 22 maassa ympäri maailmaa. Byggfakta Group on myös tuore pörssiyhtiö Tukholman pörssissä. Byggfakta Group omistaa Suomessa muun muassa RPT Byggfakta Oy:n.

Kauppa koskee koko Foreconin osakekantaa. Forecon jatkaa samalla nimellä itsenäisenä yhtiönä palveluiden tarjoamista kuten tähänkin saakka.

– Forecon ja RPT Byggfakta ovat puolueettomia ja riippumattomia rakennusalan toimijoita, mikä oli ehdoton edellytys kaupan toteuttamiselle, toteaa Foreconin toimitusjohtaja Markku Riihimäki. Riihimäen mukaan Foreconin ja RPT:n palvelut täydentävät hyvin toisiaan.

Kauppa avaa Foreconille mahdollisuuksia laajentaa palveluita sekä nopeuttaa tuotteiden ja palveluiden tuotekehitystä. RPTn laajat data-aineistot tulevat laajemmin ja kattavammin Foreconin saataville. Forecon pystyy tuottamaan aineistojen avulla aiempaa paremmin lisäarvoa ja analyysejä mitä erilaisimpiin asiakkaiden markkinatiedon ja johtamisen tarpeisiin.

– Byggfakta haluaa olla rakennusalan tiedolla johtamisen edelläkävijä. Kauppa vahvistaa tätä kehitystä, sanoo RPT Byggfakta Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Seppälä. RPT vetää Byggfaktan Suomen-liiketoimintoja. Kaupan jälkeen tavoitteena on lähteä kehittämään yhteistä palveluntarjontaa Foreconin kanssa. Foreconin ennakointi- ja mallinnusosaaminen yhdistettynä RPT:n vahvaan datapohjaan tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia. Molemmat yritykset odottavat innolla yhteistyön käynnistymistä.