QMG Ajansahko
Kuva: Petteri Kivimäki
Vasemmalta Kimmo Liukkonen QMG, Mikko Sahikallio QMG, Ajansähkön toimitusjohtaja Heimo Niininen ja Ajansähkön hallituksen puheenjohtaja ja urakkalaskennasta vastaava Erkki Ahtiainen.

QMG ostaa jyväskyläläisen Ajansähkön

Talotekniikkakonserni QMG on ostanut jyväskyläläisen sähköurakoinnin ja -huollon sekä turvatekniikan ja rakennusautomaation palveluita tarjoavan Ajansähkön. QMG:n tavoitteena on tarjota kattavasti talotekniikkapalveluita Keski-Suomessa. Ajansähkön yrittäjät Heimo Niininen ja Erkki Ahtiainen sekä koko henkilöstö jatkavat tehtävissään.

Kuva: Petteri Kivimäki
Vasemmalta Kimmo Liukkonen QMG, Mikko Sahikallio QMG, Ajansähkön toimitusjohtaja Heimo Niininen ja Ajansähkön hallituksen puheenjohtaja ja urakkalaskennasta vastaava Erkki Ahtiainen.

Vuonna 1987 perustettu Ajansähkö palvelee rakennusliikkeitä ja kiinteistönomistajia, ja yrityksen referensseihin kuuluu laajoja koulu- ja sairaalasähköistyksiä. Ajansähkön liikevaihto oli 6,3 miljoonaa euroa vuonna 2020, ja se työllistää noin 30 ammattilaista Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

– Ajansähkö tuo meille osaavan ja arvostetun joukkueen talotekniikan sähkö-, turva- ja automaatiopuolelle. Yhtiö tekee pitkäjänteistä työtä asiakkaidensa kanssa ja sen ammattitaitoon luotetaan. Hienoa päästä tekemään yhdessä töitä, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio sanoo.

Ajansähkön yrittäjiä yrityskaupassa kiinnostavat ennen muuta kasvumahdollisuudet. Sähköurakoinnissa heillä on hyvä markkinaosuus, mutta alueen monet rakennushankkeet kuten Eteläportin alue, Hippoksen alue ja Vanhan sairaalan alue tarvitsevat aikanaan monipuolista talotekniikkaa.

– Olemme Erkin ja henkilöstön kanssa jo pidempään miettineet monipuolisempaa talotekniikkatarjoomaa. Olemme tehneet hankkeita hyvien yhteistyökumppanien kanssa. Nyt QMG:ssa pääsemme tarjoamaan suurempia kokonaisuuksia saman konsernin voimin. Myös ammattitaitoiselle henkilöstöllemme tämä tuo hienoja kasvun paikkoja omalla uralla, Ajansähkön toimitusjohtaja Heimo Niininen kertoo.

QMG on Suomen kolmanneksi suurin talotekniikkayritys. Kesäkuussa 2021 KLAR Partners osti QMG:n ja rakentaa siitä ja ruotsalaisesta Sandbäckensista pohjoismaista talotekniikkakonsernia. Viimeisen runsaan vuoden aikana QMG on tehnyt Suomessa kymmenen yritysostoa ja nostanut henkilömääränsä 1100 ammattilaiseen.

– Jatkamme alueellisesti vahvan talotekniikkakonsernin rakentamista, ja siinä arvostetuilla ja taitavilla paikallisilla yhtiöillä on avainrooli. He tuntevat asiakkaat ja paikallisen bisneksen, ja konserni tukee heitä, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.