Granlund ja Macel Oyn toimitusjohtajat
Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski (vas.) ja Granlund Häme Oy:n toimitusjohtaja Jukka Uotila.

Granlund osti forssalaisen Macelin

Granlund Häme Oy on ostanut forssalaisen Sähkösuunnittelu Macel Oy:n. Osakekaupan myötä Granlund saa toimipisteen Forssaan. 

Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski (vas.) ja Granlund Häme Oy:n toimitusjohtaja Jukka Uotila.

Vuonna 1998 perustetusta Sähkösuunnittelu Macel Oy:stä on tullut osa Granlund-konsernia, kun Granlund Häme Oy on ostanut sen koko osakekannan. Sähkösuunnittelu Macel Oy:n ja Granlund Häme Oy:n fuusio on valmis kesällä 2022.

Automaatio- ja sähkösuunnitteluun erikoistunut Macel tekee suunnittelua omakotitaloista sairaaloihin ja teollisuuteen. Asiakkaina on myös kaupunkeja ja kuntia. Tällä hetkellä Macelin suunnittelijoita työllistävät vanhojen biolaitoksien saneeraus ja uusien rakentaminen. Macel on sähkösuunnittelija myös rakenteilla olevassa Forssan uudessa koulukeskuksessa.

– Granlund Häme on Granlundin tytäryhtiöistä nuorimmasta päästä ja tarvitsimme lisää kokeneita osaajia riveihimme. Macelin myötä saamme vahvistukseksemme erittäin kokeneita ja osaavia henkilöitä. Teollisuussuunnittelu on meille uusi palvelu, mikä on hieno lisä, kertoo Granlund Häme Oy:n toimitusjohtaja Jukka Uotila

– Meitä alkoi kiinnostaa liittyminen osaksi Granlundia, koska nykyisin suurten hankkeiden tarjouskilpailut ovat haastavia pienille yrityksille; mukaan pääseviltä edellytetään kokoa ja todella laajoja referenssejä”, kertoo Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski.

Yrityskaupan myötä Macelin viisi työntekijää siirtyy Granlundille vanhoina työntekijöinä.

Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski toimii jatkossa Granlund Häme Oy:n aluejohtajana Forssassa, ja hänestä tulee myös Granlund Häme Oy:n osakas.

Granlund Häme Oy:n päätoimipaikka on Hämeenlinna ja sillä on Forssan lisäksi toimisto Riihimäellä. Granlund Häme työllistää fuusion jälkeen 23 henkilöä.