LVI-TU:n uusi puheenjohtajakaksikko Mika Nikula (vas.) ja Petri Valve.

LVI-urakoitsijoille uusi puheenjohtajisto

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Mika Nikula Maskun Talotekniikkatiimi Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi Petri Valve Cervi Talotekniikka Oy:stä. 

LVI-TU:n uusi puheenjohtajakaksikko Mika Nikula (vas.) ja Petri Valve.

Maskulainen Mika Nikula on LVI-alan yrittäjä toisessa polvessa. Hän on toiminut kolme vuotta LVI-TU:n varapuheenjohtajana. 

– Edeltäjäni Heikki Pesu on tehnyt loistavaa työtä. Ensi vuonna 100 vuotta täyttävä LVI-TU on vankka työnantaja- ja toimialaliitto, ja lähden innolla luotsaamaan sitä juhlavuoteen, Mika Nikula sanoo.

Nikulan mukaan ammattitaitoisen työvoiman puute voi olla LVI-urakointiyrityksen kasvun esteenä.

– Alan koulutuspaikat täyttyvät, mutta ammattikoulusta tulevat asentajat ovat usein raakileita. Koulutuksen laatuun, käden taitoihin ja työelämälähtöisyyteen on panostettava, Nikula toteaa.

Varapuheenjohtaja Petri Valveen mukaan investointi talotekniikkaan on investointi vähähiilisempään Suomeen. 

– Meillä on merkittävä rooli kiinteistöjen hiilipäästöjen vähentämisessä ja asumisen aikaisissa olosuhteissa: tämä viesti on kristallisoitava päättäjille. Korjausrakentamiseen on panostettava myös maan hallituksen toimesta, Valve sanoo.

Mika Nikula on huolissaan  alueellisista eroista LVI-urakoitsijoiden tilauskannassa ja kannattavuudessa. Lisäksi urakoitsijoita kurittavat Nikulan mukaan materiaalikustannusten raju ja ennalta-arvaamaton nousu. 

–Urakkasopimuksiin pitääkin saada oma mekanismi, jolla tällaisiin hinnannousuihin voidaan reagoida, Nikula toteaa. 

Nikulan puheenjohtajakausi alkaa vuoden 2022 työntekijöiden ja toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluilla. 

– Tavoitteena on, että jäsenistömme saavat neuvottelukierrokselta parhaat saatavilla olevat työehtosopimuksen. Lisäksi tiivistämme elinkeinopoliittista vaikutustyötämme niin Rakennusteollisuus RT:n kuin Talotekniikkaliiton kanssa jäsentemme hyödyksi, Mika Nikula kertoo.

LVI-TU:n hallitukseen valittiin myös kaksi uutta jäsentä: Teemu Parkkila LVI-Xpert Oy:stä ja Jari Honka Talotekniikka Honka Oy:stä. 

Hallituksessa jatkavat Marko Holopainen (Bravida Finland Oy), Petri Hämäläinen (Kantaputki Oy), Jari Kallio (UVL Talotekniikka Oy), Heikki Kiiskilä (Kokkolan LVIS-palvelu Oy), Jari Könönen (Lämpökarelia Oy), Heikki Meuronen (Etelä-Karjalan Talotekniikka Oy), Petri Nykänen (Näsin Vesijohtoliike Oy), Heikki Rajavaara (Suomen Eristystekniikka Oy), Antti Sieppi (Putkiasennusliike Lämpölukko Ky), Kai Simola (Star Expert Oy), Ville Tamminen (Caverion Suomi Oy), Kai Varkki (Saipu Oy) ja Jyrki Vehmaskangas (Vehmasputki Oy).