Lujatalo rakentaa Servican uudet toimitilat Kuopioon

Lujatalon ja LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n muodostama ryhmittymä on voittanut Servica Oy:n uusien toimitilojen rakentamishankkeen Kuopion Haapaniemeen. Hankkeen laajuus on 6200 bruttoneliötä.

Omistajilleen ruokapalveluja, puhtaus- ja välinehuoltoa, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpitoa sekä logistiikan palveluita tuottavan Servica Oy:n uusiin toimitiloihin siirtyvät tammikuussa 2023 keskusvarasto, apuvälinehuolto, kiinteistöpalvelut ja hallinto. Toimitilojen tilahankkeeseen ryhdyttiin, koska nykyinen vuokrasopimus päättyy tammikuussa 2023.

Kilpailullisen neuvottelumenettelyn vertailuperusteissa painotettiin logistiikan toimivuutta, tehokkaita ja tarpeen mukaisia sekä muuntojoustavia tiloja, energiatehokkuutta ja ympäristövastuullisuutta.

– Kilpailullinen neuvottelumenettely sopi hyvin tähän hankkeeseen, koska tarjousaikataulu oli suhteellisen tiukka. Jokainen konsortio pystyi etsimään itselleen sopivat tuotantomenetelmät, ja yhteistyö tilaajan kanssa sujui hyvin koko kilpailuvaiheen ajan. Lisäksi meillä oli kaikilla yhteinen tavoite suunnitella hankkeesta ympäristöystävällinen, ja siihen onkin tulossa muun muassa maalämpö. Lisäksi hankkeelle haetaan RTS-ympäristösertifikaatti, sanoo Lujatalon hankekehityspäällikkö Reijo Takkinen.

– Tämän hankkeen myötä Servicalle saadaan logistisesti hyvältä paikalta ympäristöystävälliset ja toimivat tilat hiukan nykyistä pienemmillä kustannuksilla. Toimitila mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja keskusvaraston mahdollisen laajentamisen tulevaisuudessa. Pystymme tarjoamaan henkilöstölle terveelliset ja turvalliset tilat hyvien liikenneyhteyksien varrella, mikä mahdollistaa joukkoliikenteen käytön sekä työmatkapyöräilyn, toteaa Servican toimitusjohtaja Kirsi Kokkonen.

Toimitilan toiminnallinen suunnittelu käynnistyy lokakuun aikana ja rakentaminen käynnistyy joulukuussa 2021.