Senaatti peruskorjaa Sippolan koulukodin päärakennuksen

Senaatti-kiinteistöt toteuttaa kouvolalaisen Sippolan koulukodin päärakennukseen laajan peruskorjauksen ja perusparannuksen. Rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan syksyllä 2022 ja valmistuvat arviolta keväällä 2024.

Vuonna 1836 asuinkäyttöön rakennettu suojeltu arvorakennus korjataan toimivaksi, turvalliseksi ja terveelliseksi toimintaympäristöksi. Korjauksessa noudatetaan hirsirakennukseen sovellettavin osin koulukotien toiminta- ja toimitilakonseptia, jossa otetaan huomioon lasten, henkilöstön ja toiminnan nykytarpeet. Sippola on toiminut koulukotina 112 vuotta.

Yhdistetty liikunta- ja juhlasali kunnostetaan ennalleen, keittiö uusitaan sekä rakennuksen molempiin päätyihin rakennetaan uudet porraskäytävät. Lämmitys, ilmanvaihto ja rakennusautomaatio sekä vesi- ja viemärijärjestelmät uusitaan kokonaisuudessaan. Päärakennuksen viereinen käyttämätön henkilökunnan kellari puretaan, ja kivimuuri korjataan. Julkisivu kunnostetaan sekä osa ikkunoista uusitaan ja osa korjataan. Peruskorjauksen yhteydessä tarkastellaan myös mahdollisuuksia ulkoalueen kunnostamiseen.

– Puramme rakennuksen ihan luurangolle, ja kaikki sisäpinnat ja talotekniset järjestelmät uusitaan. Hanke turvaa jatkossa hyvän sisäilman rakennuksessa, kertoo hankkeesta vastaava Senaatin aluepäällikkö Janne Ala-Krekola.

Rakennushankkeen kustannusarvio on 7,4 miljoonaa euroa. Päärakennuksen kokonaispinta-ala on 1632 bruttoneliömetriä. Hankesuunnittelusta on vastannut WSP Finland Oy. Suunnitteluryhmän kilpailutus toteutetaan syksyllä 2021. Museovirasto on ollut tiiviisti mukana hankesuunnitelman laatimisessa.