Kuva: B&M Architects

Vuosaareen toinen tornitalo Union Investmentille

Skanska ja Union Investment ovat sopineet 33-kerroksisen tornitalon rakentamisesta Helsingin Vuosaareen. Hankkeen kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 68 miljoonaa euroa.

Kuva: B&M Architects

Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen rakennettavaan Asunto Oy Helsingin Atlas -nimiseen tornitaloon tulee 288 vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa. Kohde on A-energialuokkaa, ja sille tavoitellaan myös RTS-ympäristöluokitusta. Julkisivun ja katon aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistön sähkönkulutuksesta.  

– Vuosaaren tornitalojen kehitystyö on ollut antoisa sekä mielenkiintoinen prosessi, ja Atlas onkin toistaiseksi Skanskan korkein Suomeen rakentama talo. Olen iloinen, että yhteistyömme jatkuu Union Investmentin kanssa uuden hankkeen myötä, kertoo hankekehitysjohtaja Jukka Haaparanta Skanskalta.

Skanska rakentaa parhaillaan viereen Hyperion-tornitaloa samalle asiakkaalle. Kummankin tornitalon julkisivussa on metallinhohtoisen pronssin sävyistä betonia, johon on toteutettu graafista kuviointia. Tehosteena käytetään lisäksi metalliverhousta.

– Atlas ja Hyperion viimeistelevät Vuosaaren eteläosassa sijaitsevan Delfiinikorttelin kehityshankkeen. Huomioiden olemassa olevan ylikysynnän, kohteiden erinomaisen sijainnin ja rakentamisen korkean laadun, pidämme näiden kahden asuintornin vuokrausnäkymiä erittäin hyvinä, kertoo Head of Investment Management Europe at Union Investment Martin Schellein Union Investment Real Estate GmbH:sta.

Atlaksen rakentamisen on suunniteltu käynnistyvän lokakuun aikana. Kohde valmistuu loppusyksystä 2024.

Kohde on Union Investmentin hallinnoiman avoimen kiinteistörahaston Unilmmo: Globalin ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa.