Kuva: RIL/Katri Lehtola

Vuoden nuori RILiläinen on Swecon Teemu Meriluoto

RIL ry:n myöntämä Vuoden nuori RILiläinen -tunnustuspalkinto on luovutettu ryhmäpäällikkö Teemu Meriluodolle. Swecolla projektinjohdon ja rakennuttamisen toimialalla työskentelevä Meriluoto toimii nuorten osaajien äänitorvena niin omassa organisaatiossaan kuin sen ulkopuolella.

Kuva: RIL/Katri Lehtola

Rakennuttajakonsulttina toimivan Meriluodon erikoisosaamista Swecolla ovat turvaluokitellut ja suojellut kohteet. Hän työskentelee paljon valtiollisten kohteiden parissa, joita tehdään muun muassa Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Tämän hetken mieluisimmaksi projektiksi hän nimeää erittäin vahvasti suojellun Hämeen linnan.

Meriluoto vaikuttaa KIRA-alan kehitykseen myös osallistumalla aktiivisesti erilaiseen alan järjestö- ja vapaaehtoistoimintaan. Hän on toiminut vuosia RILin Rakennuttaminen ja projektinjohto -tekniikkaryhmän johtoryhmän jäsenenä sekä on esimerkiksi Aalto-yliopiston alaisuudessa toimivan alumnijärjestö Pyöreän Tornin Killan jäsen.

Swecolla syksyllä 2018 projektinjohdon ja rakennuttamisen toimialalla projekti-insinöörinä aloittanut Meriluoto on edennyt viime vuosina vauhdikkaasti. Keväällä 2020 hän yleni Swecolla projektipäällikön asemaan, ja tämän vuoden elokuussa hänet nimitettiin ryhmäpäälliköksi. 

– Entisajan rakennuttajakonsultti on ehkä voinut olla enemmän sellainen niin sanottu jokapaikan höylä, joka tietää kaiken kaikesta. Nykyään on tärkeämpää ymmärtää vaikkapa se, miten tiimi saadaan hitsautumaan yhteen, ja kuinka esimerkiksi yhdistää juuri oikeat henkilöt ratkomaan projektissa ilmennyttä ongelmaa, Meriluoto sanoo.

Vuoden nuori RILiläinen -tunnustuksella kiinteistö- ja rakennusalan akateemisia edustava RIL haluaa tuoda esiin nuoria osaajia ja vaikuttajia, jotka toimivat koko alan positiivisina keulakuvina, edistäen rakennusalan diplomi-insinöörien ammattitaidon arvostusta. 

Valinnan tekivät RIL-Nuorten johtoryhmät pääkaupunkiseudulta, Pirkanmaalta ja Oulun seudulta.