Coorin ajoneuvot sähköisiksi asteittain

Kiinteistöpalveluja tarjoava Coor aikoo siirtyä sähkökäyttöisten autojen käyttöön koko konsernissa. Siirtyminen tapahtuu vaiheittain; latausverkon puutteellisuus hidastaa muutosta.

Coorin pitkän tähtäimen tavoitteena on täysin fossiiliton ajoneuvokanta. 

– Päätöksemme tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Haluamme myös viestittää asiakkaillemme ja työntekijöillemme, että olemme sanojemme mittaisia ja aidosti vastuullisia, Coorin sijoittajasuhde- ja talousjohtaja Klas Elmberg sanoo.

Coor-konsernissa on yli 1100 autoa. Valtaosa autoista on tuotantoautoja, joilla liikutaan eri asiakaskohteiden välillä ja kuljetetaan tarpeellisia työvälineitä. Suomessa autoja on reilu 130. Sähköautojen käyttöönotto ei tarkoita pelkästään käyttövoiman muutosta, vaan Coorin mukaan se muuttaa myös liikkumistottumuksia. Ajot ja reitit on suunniteltava tarkemmin, ja lataukset on aikataulutettava.

Coorin Hoas-asiakkuudessa on loppukesästä lähtien ollut käytössä ladattava hybridiauto. Auto on hankittu siivoojalle, joka liikkuu Espoon keskuksen ja Kilon välissä. Ajokilometrejä kertyy päivässä noin 40, mikä mahdollistaa auton ajamisen pelkästään sähköllä.

– Auto on kiva ja hiljainen. Se on suorastaan niin hiljainen, että se koettiin turvallisuusongelmaksi, mutta jälkikäteen asennettu peruutushälytin ratkaisi ongelman, kertoo palvelupäällikkö Andrus Kalm.