Oulu asettuu vuokralle uuteen Hiukkavaaran lisäkouluun

Hoivatilat Oyj on valittu Oulun Hiukkavaaran lisäkoulun toteuttajaksi. Hanke  toteutetaan vuokrahankintana: Hoivatilat omistaa ja rakentaa koulun sekä vastaa sen ylläpidosta 25 vuotta, Oulu vuokraa tilat koulun käyttöön. Sopimuksen arvo on 25 miljoonaa euroa. 

– Hiukkavaaran alueella lapsimäärä kasvaa nopeasti, ja lisätiloille on jo kova tarve uuden koulurakennuksen valmistuessa. Kilpailussa voittajaksi valittu Hoivatilat Oyj:n ehdotus “Kimppa” vastaa hyvin Hiukkavaaran monitoimitalon pedagogisiin tarpeisiin, ja muodostaa yhtenäisen ja toimivan kokonaisuuden monitoimitalon kanssa. Monitoimitalon toiminta laajenee uuteen lisäkouluun tammikuussa 2025, kertoo rakennuttajavalvoja Elias Rautio Oulun Tilapalveluista.

Hiukkavaaran lisäkoulurakennukseen tulee tilat luokkien 1–6 yhteensä 350 oppilaalle. Koulurakennuksen koko on noin 4100 neliötä. 

Vuokrasopimus on kestoltaan 25 vuotta ja kokonaisarvoltaan noin 25 miljoonaa euroa. Vuokrasopimukseen sisältyy kohteen ylläpito ja puhtauspalvelut. Kohteen ylläpitoon sisältyvät rakennuksen ja sen teknisten järjestelmien ylläpito, tilojen lämmitys, kiinteistösähkö, jätehuolto sekä ulkoaluehoito. Kohteen puhtauspalveluihin sisältyy ylläpito- ja perussiivous.

– Toimitila- ja palvelukiinteistöjen hankita vuokramallilla yleistyy Suomessa. Oulun kaupunki on toteuttanut vuokramallin hankkeita jo useamman vuoden ajan, ja niistä on saatu toimialalla hyviä kokemuksia. Tähän kilpailutukseen osallistui kaikkiaan 7 toimijaa, joista 5 jätti lopullisen tarjouksen. Kilpailun voittajaksi valittiin kokonaistaloudellisesti edullisin Hoivatilojen tarjous. Olemme yhdessä kumppaneidemme kanssa erittäin iloisia kilpailutuksen lopputuloksesta, Hoivatilojen asiakkuusjohtaja Jussi Vikman toteaa.