Ensimmäistä kertaa järjestettävä arkkitehtuurisuunnistus tarjoaa omatoimisen mahdollisuuden arkkitehtuurin kokemiseen.

Open House Helsingin uutuutena arkkitehtuurisuunnistus

Ensimmäistä kertaa järjestettävä arkkitehtuurisuunnistus tarjoaa omatoimisen mahdollisuuden arkkitehtuurin kokemiseen.

Kiinnostaviin ulkotiloihin pääsee tutustumaan omatoimisella audiokävelyllä ja ohjatuilla kierroksilla. Arkkitehtuurimuseon kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin. Maisema-arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia kohteita esitellään Jätkäsaaressa ja Triplan alueella Pasilassa. Omatoimiselle Kallio-kierrokselle pääsee arkkitehti Inari Virkkalan toteuttamalla audiokierroksella, jossa ääniopasteen kautta tutustutaan Kallion asuintalojen julkisiin tiloihin.

Omatoimisen mahdollisuuden arkkitehtuurin kokemiseen tarjoaa myös ensimmäistä kertaa järjestettävä arkkitehtuurisuunnistus. Etelä-Helsingin jugend-helmiä ja modernimpaa arkkitehtuuria sisällään pitävä suunnistusreitti on mahdollista kulkea koko viikonlopun ajan.

Kahdenkeskiseen konsultointiin yhdessä arkkitehdin kanssa on mahdollisuus osallistumalla viikonlopun aikana järjestettäviin arkkitehtiklinikoihin. Klinikoissa on mahdollisuus kysyä neuvoja arjen suunnitteluongelmiin suoraan arkkitehdeiltä. Aiemmilta vuosilta tuttu konsepti toteutetaan nyt etävastaanottoina.

– Tapahtumaa ei haluttu perua tai siirtää toiseen ajankohtaan, vaan toteuttaa mahdollisuuksien mukaan digitaalisesti ja rajoitusten puitteissa, kertoo tapahtuman tuottaja Moona Tikka.

– On suunnaton ilo ja etuoikeus päästä tarjoamaan helsinkiläisille monipuolista arkkitehtuuriohjelmaa pitkän koronatalven päätteeksi. Digitaaliset ja osin englanninkieliset sisällöt laajentavat myös tapahtumamme yleisöä. Ne mahdollistavat helsinkiläisen arkkitehtuurin esittelyn myös valtakunnalliselle ja kansainväliselle kohderyhmälle, Tikka toteaa.

Open House Helsinki on arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun keskittynyt tapahtuma, jonka järjestäjiä ovat SAFA, Helsingin kaupunki, Arkkitehtitoimistojen Liitto, Taiteen edistämiskeskus ja ARCHINFO.