Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti Q1: laskua 3,6 %

– Tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin vertailu edellisen vuoden vastaavaan jaksoon on haastava, sillä viime vuonna alan myynti oli kovassa kasvussa ennen kuin koronapandemia sitten toi loppukevääksi ja kesäksi käänteen. Nämä tuoreet tämän vuoden luvut ovat suurempia kuin toissavuotiset ensimmäisen kvartaalin myyntiluvut,  Sähköteknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen kertoo.

Viime vuoden hyvä alkuvuosi ja neljännen kvartaalin vilkastuminen saivat koronapandemiasta huolimatta sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvon nousemaan vuonna 2020 yhteensä
1 056 miljoonaan euroon, mikä on 2,9 % enemmän kuin vuonna 2019.

– Sähkötekninen kauppa ei suoraan hyödy ”kotoilu”-buumista, mutta ihmisten panostus koteihin ja mökkeihin on toki voinut jo tuoda työtä sekä tavaramyyntiä myös meidän alallemme, sanoo Sähköteknisen Kaupan Liiton puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

– Pidemmän tarkastelun trendit suosivat sähköteknistä alaa. Energiatehokkuuden parantaminen, pyrkimys kohti nollapäästöjä, paikallinen energiantuotanto tuulivoimalla ja aurinkoenergialla sekä sähköistyvä liikenne vilkastuttavat kaikki toimialaamme vuosien ajan, Forss arvioi.

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä.