Kuva: puurakentajat.fi

Onvestille enemmistö Puurakentajista

Onvest Oy:stä tulee massiivipuurakentamiseen erikoistuneen Puurakentajat Group Oy:n uusi pääomistaja, kun Puurakentajien perustaja ja pääomistaja Jyrki Huttunen myy osuutensa. Samalla hallituksen puheenjohtaja Mikke Ruuhonen luopuu omistuksestaan. 

Kuva: puurakentajat.fi

Syksyllä 2021 Onvest hankki 27,91 % Puurakentajista. Samalla Tesi eli Suomen Teollisuussijoitus teki 14,29 %:n sijoituksen yhtiöön. 

Nyt tehtyjen kauppojen jälkeen Onvestin vähemmistöosuus kasvaa enemmistöosuudeksi. Yhtiön muina omistajina jatkavat Tesi (Suomen Teollisuussijoitus) ja toimitusjohtaja Mikko Leino. Jyrki Huttunen jatkaa yhtiön operatiivisissa tehtävissä.

– Kuluttajat arvostavat yhä enemmän ekologisia ja terveellisiä asumismuotoja. Samalla viranomaisten asettamat ympäristövaatimukset kiristyvät ja suosivat puurakentamista. Massiivipuurakentamisella on kova kysyntä. Uuden omistusrakenteen ansiosta meillä on yhä paremmat edellytykset vastata tähän kysyntään ja toteuttaa strategiaamme, Mikko Leino sanoo.

Leinon mukaan Puurakentajien tavoite on kasvaa Pohjoismaiden johtavaksi puuteknologiaan ja puurakentamiseen erikoistuneeksi konserniksi.

– Onvest on tänään lisännyt omistustaan Puurakentaja Oy:ssä sekä ilmoittanut ostavansa koko Teijo-Talot Oy:n osakekannan. Toteutuneilla yrityskaupoilla on tarkoitus saavuttaa merkittävä asema puurakentamisen keskuudessa, Onvestin hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen toteaa.

– Voin tyytyväisenä todeta, että Puurakentajien pääomistus siirtyy nyt osaavalle ja vastuulliselle teolliselle omistajalle, joka vahvistaa kykyjämme vastata massiivipuurakentamisen vahvaan kysyntään. Meillä on yhteiset perusarvot, jotka säilyvät ennallaan ja muodostavat Puurakentajien selkärangan myös jatkossa, Jyrki Huttunen sanoo.