Hannu-Pekka Seppänen. Kuva: Olli-Pekka Latvala

Hannu-Pekka Seppänen on vuoden rakennuttajakonsultti

Rakennuttajatoimistojen liitto RTL on valinnut vuoden 2022 rakennuttajakonsultiksi projektipäällikkö Hannu-Pekka Seppäsen A-Insinööreistä. 

Hannu-Pekka Seppänen. Kuva: Olli-Pekka Latvala

Hannu-Pekka Seppänen on työskennellyt ennen A-Insinöörejä julkisissa organisaatioissa muun muassa työnjohtajan, rakennusvalvontaviranomaisen sekä tilaajan tehtävissä. Laaja kokemus julkisista organisaatioista näkyy RTL:n mukaan Seppäsen johtamissa hankkeissa. Seppäsen vahvuus on kokemus ja näkemys siitä, mitkä ovat tilaajan odotukset, mitä tilaaja tarvitsee ja kyky rakennuttajakonsulttina vastata tilaajan tarpeisiin, RTL toteaa.

RTL:n mukaan Hannu-Pekka Seppänen käyttää hankkeissaan uusia rakennusalaa kehittäviä menetelmiä, työkaluja ja sopimusmuotoja. 

– Nykypäivän kompleksiset rakennushankkeet vaativat onnistuakseen vahvaa yhteistyötä ja yhteisten tavoitteiden asettamista. Yhteistoimintaa tarvitaan kaikilla alueilla kokonaistaloudellisuuden ja aikataulujen hallinnasta hyvään käyttäjäkokemukseen. Rakennuttajakonsultin roolina on mahdollistaa yhteistyö ja sovittaa eri ihmisten osaamiset yhteen. Kiitos tästä tunnustuksestakin kuuluu kaikille hankeryhmille, joita olen saanut luotsata, Hannu-Pekka Seppänen toteaa.

Tunnustuksen tavoitteena on parantaa rakennuttajakonsulttien profiloitumista hankkeenjohtamisen osaajina. Valinnan tekee Raklin Rakennuttaminen-johtoryhmästä koottu raati. RTL ry on valinnut Vuoden rakennuttajakonsultin vuodesta 2010.