Onniselle kaksi biokaasulla kulkevaa kuorma-autoa

Onninen on aloittanut toimitukset asiakkailleen biokaasulla toimivilla kuorma-autoilla. Uuteen kalustoon tankattava biokaasu on peräisin Gasumin biokaasulaitokselta.

Teknistä tukkukauppaa käyvän Onnisen tavaratoimituksiin pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on hankittu kaksi uutta biokaasukäyttöistä kuorma-autoa. Autot ovat osa K-ryhmän tavoitetta vähentää päästöjään ja olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

– Kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii, että kehitämme jatkuvasti logistiikkaamme ympäristöystävällisemmäksi. Nyt olemme ensimmäisenä Suomessa ottaneet käyttöön biokaasukäyttöiset ajoneuvot tavaroiden toimituksissa rakennustyömaille. Biokaasukäyttöisen kaluston hyödyntäminen logistiikassa on myös erinomainen esimerkki siitä, miten tarjoamamme puhtaammat logistiset ratkaisut auttavat asiakkaitamme saavuttamaan omat päästötavoitteensa, Onnisen kuljetuspäällikkö Samuli Pohjonen kertoo.

Kuorma-autoihin tankattava biokaasu tulee Gasumin biokaasulaitokselta, jossa uusiutuvaa polttoainetta valmistetaan Onnisen mukaan muun muassa K-kauppojen syömäkelvottomasta biojätteestä. Liikennekäytössä biokaasulla voidaan vähentää polttoaineen elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin, Onninen toteaa.