NCC korjaa toimistorakennuksen Itä-Pasilassa

NCC kunnostaa Helsingin Itä-Pasilassa Ratamestarinkatu 9:ssä sijaitsevan toimistotalon, jossa toimivat muiden muassa Helsingin hallinto-oikeus, markkinaoikeus ja työtuomioistuin. Rakennuksen elinkaarta pidentävän urakan arvo on noin 16 miljoonaa euroa.

NCC on tehnyt sopimuksen Kiinteistö Oy Ratamestarinkatu 9:n kanssa kiinteistön korjauksesta. NCC:n projektinjohtourakka sisältää julkisivun, vesikaton, pihakannen ja ilmanvaihtokoneiden peruskorjauksen sekä sisäpuolisia huoltokorjaus- ja tilamuutostöitä. 

– Korjaushankkeen tavoitteena on jatkaa peruskorjausikään tulleen kiinteistön elinkaarta, ja parantaa energiatehokkuutta ja sisäolosuhteiden hallittavuutta. Keskeisenä tavoitteena on tilojen terveellisyyden ja turvallisuuden varmistaminen. Julkisivukorjauksessa säilytetään kohteen alkuperäisen arkkitehtuurin ominaispiirteet, mutta yleisilme tulee hieman raikastumaan, KOy Ratamestarinkatu 9:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Kulju kertoo.

NCC:n mukaan hankkeen suunnittelulle ja toteutukselle on asetettu tiukat hiilijalanjälkitavoitteet. Lisäksi tavoitteena on hyödyntää 95 % kaikesta purku- ja rakennusvaiheen jätteestä muutoin kuin energiana, polttoaineena tai maantäyttöihin.

– Kierrätystavoitteeseen pääseminen tarkoittaa käytännössä tiivistä yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa sekä uudenlaista ajattelua ja selvitystyötä purku-urakoitsijan kanssa. Suurin purkumassa muodostuu betonijätteestä, jonka jatkohyödyntämisen tutkimme erityisen tarkasti, NCC:n yksikönjohtaja Teemu Tynkkynen sanoo.

– Kiinnitämme huomiota myös uusittavien rakennusosien hiilijalanjälkeen. Kohteessa käytämme mm. hiilineutraalia kivivillaa sekä purkuvaiheessa talteen otettua kevytsoraa. Hiilijalanjälki vaikuttaa kohteen kaikkiin hankintoihin jollain tapaa, Tynkkynen toteaa.

Rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2022 alussa. Kohteen on arvioitu valmistuvan huhtikuun 2023 loppuun mennessä.