Kuva: lujabetoni.fi

Lujabetonin Helsingin-tehtaalle vähähiilisen betonin sertifikaatti

Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Lujabetoni Oy:n Helsingin-tehtaalle Vähähiilisen betonin valmistuksen sertifikaatin.

Kuva: lujabetoni.fi

Suomen Betoniyhdistys ry:n vähähiilisyystyöryhmän laatima BY-Vähähiilisyysluokitus on vapaaehtoinen, kansallinen menetelmä betonin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Luokituksen tarkoituksena on luoda alalle tuotemerkeistä riippumaton yhtenäinen tapa kuvata erilaisia vähähiilisiä betonilaatuja. 

Lujabetonin Helsingin-tehtaan saama sertifikaatti oikeuttaa Lujabetonin tarjoamaan ja toimittamaan asiakkaille vähähiilibetonia, jonka luokitus on yhteisesti sovittu.

– Betoniyhdistyksen vähähiilisertifikaatti on käytännössä paras menetelmä selkeyttämään alan toimintatapoja, siksi halusimme olla heti tukemassa ja ohjaamassa alaa kyseiseen suuntaan. Samalla olemme todenneet, että kyseinen menetelmä ja sertifikaatti ovat käytännössä paras tapa osoittaa toimintamme taso, kertoo kehityspäällikkö Tuomo Kovanen Lujabetonilta.

Alkutarkastuksen lisäksi Kiwa Inspecta sertifiointi tarkastaa jatkossa kahdesti vuodessa tehtaan toiminnan. 

Sertifiointimenettelyn ansiosta tilaaja voi asettaa betonille kohde- tai rakennekohtaisesti vähähiilisyysluokan ja betonin toimittaja voidaan kilpailuttaa normaaliin tapaan. 

– Vähähiilibetonien käyttäminen vaatii niin toimittajilta kuin työmailta uuden opettelua. Kannatamme hallituin askelin siirtymistä kohti vähähiilisiä betoneita, Kovanen toteaa.

Lujabetoni kertoo hakevansa vähähiilisen betonin valmistuksen sertifikaattia useimmille valmisbetonitehtailleen lähiaikoina.