Kuva: Arkkitehdit AFKS/SRV

Inkeroisiin uusi koulu lähes 700 lapselle

SRV ja Kouvolan kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Inkeroisten monitoimitalon toteuttamisesta. Rakennukseen tulee koulu- ja varhaiskasvatustilat lähes 700 lapselle. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana. Hankkeen arvo on noin 25 miljoonaa euroa. 

Kuva: Arkkitehdit AFKS/SRV

Hankkeen kehitysvaihe käynnistyy nyt, ja toteutusvaiheen arvioidaan alkavan maaliskuussa 2023. Kouvolan kaupunki päättää toteutusvaiheen aloittamisesta kehitysvaiheen päätyttyä. Monitoimitalon valmistumisajankohta tarkentuu kehitysvaiheen aikana.

– Urakkamuoto mahdollistaa hankkeen toteuttamisen joustavasti, viisaasti ja asiakasta kuunnellen. Tulemme osallistamaan rakennuttajaa ja käyttäjiä hankkeen aikana muun muassa erilaisilla työpajoilla, toteaa SRV:n yksikönjohtaja Kimmo Hyry.

Inkeroisten uusi monitoimitalo koostuu vanhasta, tontilla aiemmin sijainneesta koulurakennuksesta ja siihen yhdistettävästä uudesta rakennuksesta. Julkisivujen päämateriaalina on puu. Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehdit AFKS Oy. 

Monitoimitaloon tulee tilat 1–9 -luokille sekä esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen tilat. Rakennukseen sijoittuvat myös alueen erityisen tuen osaamiskeskus pienryhmineen, kirjasto, nuorisopalvelut ja valmistuskeittiö. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa tilaa järjestöille, seuroille, kansalaisopistolle, musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle. Rakennuksen laajuus on noin 9000 bruttoneliömetriä. 

– Hanke on olennainen osa Kouvolan kouluverkkoselvitystä, joka tuo koulu- ja päiväkotitoimintoja ja kunnan palveluita saman katon alle. Odotamme, että saamme Inkeroisiin korkeatasoisen, toimivan ja katukuvallisesti kauniin monitoimirakennuksen, kertoo Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Pia Rajala.