GTK Mintecille uudet tilat Outokumpuun

Geologian tutkimuskeskus GTK:n koetehdas ja laboratorio GTK Mintec Outokummussa saa uudet toimisto- ja laboratoriotilat. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2022, peruskivi muurattiin 14.10.2022 ja valmista on alkuvuonna 2024.

Peruskiven muurauksessa olivat mukana elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä GTK:n, Senaatti-kiinteistöjen, Outokummun kaupungin, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden edustajat.

– Kiertotaloudella on entistä merkittävämpi rooli raaka-ainetarpeiden kasvaessa. Tehokas ja vastuullinen raaka-aineiden käsittely sekä teollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen on tärkeää. Uudistuva GTK Mintec tarjoaa tähän modernin tutkimusympäristön ja koetehtaan,  GTK:n pääjohtaja Kimmo Tiilikainen toteaa.

– Kasvava tutkimuskapasiteetti ja uudistukset tuovat suoraa hyötyä asiakkaillemme, koska he pääsevät testauttamaan ja hiomaan mineraaliprosessointiaan GTK Mintecin laboratoriossa sekä koetehtaalla entistä monipuolisemmin. Lisäksi mahdollistamme myös erilaisten uusien raaka-aineiden ja teollisuuden sivuvirtojen ainesten kokeilun, jotta nähdään, miten parhaiten saataisiin niistä esimerkiksi kriittisiä raaka-aineita talteen, kertoo GTK:n Kiertotalouden ratkaisut -yksikön päällikkö Jouko Nieminen.

Uudisrakennus on kooltaan noin 3300 bruttoneliömetriä, ja rakennushankkeen kokonaiskustannus on arviolta 15,7 miljoonaa eroa. Hankkeen rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt, suunnittelijana QVIM Arkkitehdit ja projektinjohtourakoitsijana Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.

GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos.