Havainnekuva: Logicenters

Logicenters rakentaa logistiikkakeskuksen Tampereelle

Havainnekuva: Logicenters

Modernien logistiikka­kiinteistöjen rakennuttaja ja omistaja Logicenters rakentaa uuden logistiikka­keskuksen Tampereen Hervantaan. Logicenters on valinnut Teräselementin toimittamaan hankkeeseen rungon, julki­sivu- ja välipohja­rakenteet sekä katon vesieristeineen.

Logistiikkakeskus on suunniteltu Logicentersin kestävän kehityksen strategian mukaisesti ja tavoitteena on saada keskukselle ympäristö­sertifikaatti BREEAM Excellent.

– Haemme rakennushankkeisiin yhteistyö­kumppaneita, jotka sitoutuvat Logicentersin tavoitteisiin ja haluavat olla mukana kehittämässä rakennus­alaa vastuullisempaan suuntaan. Teräselementti sitoutui Logicentersin vastuullisuus­tavoitteisiin ja valittiin toimittajaksi ketteryyden, kustannus­tehokkuuden ja paikallisuuden vuoksi, kertoo Logicentersin kehitysjohtaja Sanna Vikström.

– Teräselementille on tärkeää, että kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme energia­tehokkaassa rakentamisessa ja varmistamme osaltamme hiili­jalanjäljen minimoimisen rakennusten koko elin­kaarten ajalta. Tässä hankkeessa käytämme mm. vähä­hiilisiä rakennus­materiaaleja ja priorisoimme tuotteita, jotka voidaan valmistaa lähellä työ­maata. Olemme lisäksi suunnitelleet kohteen rakenteet siten, että katolle voidaan rakentaa tulevaisuudessa jopa koko sen alan laajuinen aurinkopaneeli­kenttä, Teräselementin toimitusjohtaja Juho Viitala kertoo.

Uusi logistiikkakeskus valmistuu vuoden 2025 keväällä.