Havainnekuva: Lapti

Lapti rakentaa päiväkodin Ylöjärvelle

Ylöjärvelle valmistuu uusi 120 lapsen päiväkoti Soppeenmäkeen syksyllä 2024. Päiväkodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy.

Havainnekuva: Lapti

Soppeenmäen puurakenteinen päiväkoti on yksikerroksinen, ja sen hyötypinta-ala on noin 1000 neliötä. Päiväkodin isolla piha-alueella on omat aidatut pihansa ja monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja eri ikäryhmille.

Laptin mukaan A-energialuokan päiväkoti rakennetaan saavuttamaan neljän tähden eli toiseksi korkein RTS-ympäristöluokitus.

Päiväkodin energiatehokkuuteen pyritään ilmanvaihdon tilakohtaisella hiilidioksidi- ja lämpötietoon perustuvalla ohjauksella sekä energiatehokkaalla valaistuksella. Päiväkodin katolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä, joka tuottaa kesäkuukausina suuren osan rakennuksen sähkönkulutuksesta.

– Kehitämme aktiivisesti rakentamiemme kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä ja valitsemme koko elinkaaren kannalta toimivimmat ja kustannustehokkaimmat ratkaisut. Kestävää rakentamista on myös toteuttaa laadukas tilaajan sekä käyttäjien toiveet huomioon ottava päiväkoti, Laptin palvelu- ja toimitilayksikön hankekehityksestä ja myynnistä vastaava johtaja Tuomas Lindfors toteaa.