lvi_tukkumyynti

LVI-tukkumyynti Q1: + 3,1 %

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry Taltekan mukaan LVI-tukkumyynti oli vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla 3,1 % edellä vuoden 2022 vastaavaa jaksoa. Talteka pitää lukua melko hyvänä, sillä se vertautuu erittäin kovan liikevaihdon kasvun jaksoon vuonna 2022.

Talteka on jäsen Rakennusteollisuus RT:ssä, joka ennakoi rakentamisen supistuvan tänä vuonna 3,5 %. Asuntorakentaminen on pudonnut paljon, toimitila- ja korjausrakentaminen ovat vahvempia.

RT arvelee talouden ja rakentamisen elpyvän loppuvuonna 2023. Taltekan toimitusjohtaja Ilkka Salo toteaa, että talotekniikalla on vaihesiirtymä verrattuna koko rakentamisen suhdanteisiin.

– On kiinnostavaa nähdä, sinnittelevätkö Q2-lukemat vielä edellisvuoden tasolla vai näkyykö rakentamisen lasku selvemmin myös talotekniikan luvuissa. Jonkinlainen niiaus on todennäköisesti edessä, mutta korjausrakentaminen, teollisuus- ja toimitilarakentaminen sekä talotekniikan keskeinen rooli vihreässä siirtymässä tulevat kääntämään käyrät takaisin ylöspäin viimeistään rakentamisen yleisen elpymisen vetämänä, Salo sanoo.

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry Taltekaan kuuluu lähes sata Suomessa toimivaa laitevalmistajaa ja LVI-tukkukauppaa.