Kuva: onninen.fi

Keskon suurin rakennushanke sai peruskivensä

Keskoon kuuluvan teknisen tukkukaupan Onnisen ja K-Auton käyttöön tuleva uusi logistiikkakeskus rakennetaan Hyvinkäälle. Keskuksen laajuus on noin 85 000 neliömetriä, sen hinta on 300 miljoonaa euroa ja se valmistuu vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana.

Kuva: onninen.fi

Onnelaksi nimetyn logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin 30.5.2023. 

– Suuri rakennusprojekti on aina myös suuri yhteistyöprojekti. Yksi Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvun ajureista on käynnissä oleva vihreä siirtymä. Onnelasta tullaan toimittamaan kaikkialle Suomeen esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiin tarvittavia paneeleita ja inverttereitä, tuulivoiman kaapeleita sekä sähköautojen latauslaitteita sekä laajasti perinteisiä teknisen tukkukaupan tuotteita, joita tarvitaan yhteiskuntamme rakentamiseen, Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala kertoo.

Logistiikkakeskusta tulee Onnisen ja K-Auton käyttöön. Hanke on Keskon historian suurin yksittäinen rakennushanke. Noin 85 000 neliömetrin logistiikkakeskus vastaa kooltaan 12:ta jalkapallokenttää, ja tonttia ympäröivän aidan kiertääkseen on käveltävä 2,5 kilometriä.  Kesko investoi hankkeeseen yhteensä yli 300 miljoonaa euroa.

Hankkeeseen nimetty ekologi inventoi tontin luontoarvot ja laatii esityksen luontoarvojen kompensoimiseksi. Keskon mukaan kaikki logistiikkakeskuksessa käytettävä sähkö on uusiutuvaa ja tontille rakennetaan oma aurinkovoimala. Tavoitteena on saada rakennukselle Very Good -tason BREEAM-ympäristöluokitus.

Työt kohteessa alkoivat lokakuussa 2022. Aikataulun mukaisesti logistiikkakeskuksen rungon pystytys alkaa kesäkuun 2023 lopussa. Logistiikkakeskus valmistuu vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana.