Jukka Ahonen

Jukka Ahonen Akukonin toimitusjohtajaksi

Tekniikan tohtori Jukka Ahonen on nimitetty akustiikka- ja av-alan asiantuntijayritys Akukon Oy:n toimitusjohtajaksi 1.11.2022 alkaen. Ahonen on työskennellyt Akukonissa vuodesta 2011 akustikkona, laatupäällikkönä, tiimipäällikkönä ja viimeksi liiketoimintajohtajana.

Jukka Ahonen

Vuodesta 2012 toimitusjohtajana toiminut Ari Lepoluoto keventää eläkeiän lähestyessä työkuormaansa ja siirtyy asiantuntijatehtäviin.

 – Jukka on analyyttinen, johdonmukainen ja näkemyksellinen johtaja, joka nauttii työtovereidensa luottamusta ja arvostusta. Lisäksi hänellä on erittäin syvällinen ymmärrys osaamisalueidemme substansseista. Siirrän toimitusjohtajan tehtävät hänelle erittäin hyvällä mielellä, sanoo Lepoluoto.

Lepoluodon toimitusjohtajakaudella Akukonin liikevaihto Suomessa on kasvanut noin kahdesta miljoonasta eurosta noin kuuteen miljoonaan, ja kasvu on ollut lähes kokonaan orgaanista. Uusia työpaikkoja Suomeen on syntynyt nelisenkymmentä. Lisäksi Akukonille on perustettu neljä toimivaa tytäryhtiötä ulkomaille. 

– Strategiamme ydintä ovat osaava henkilöstö, osaamisalueisiimme erikoistuminen, osaamisen kehittäminen ja kansainvälistyminen. Kuluneena vuosikymmenenä monet samantapaiset toimistot ovat fuusioituneet osaksi isompia yrityksiä. Akukonissa olemme päättäneet toimia toisin, ja se on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Jukka saa luotsattavakseen ainutlaatuisen asiantuntijaorganisaation, jonka tarina on vasta alussa, Lepoluoto toteaa.

Akukonin suunnittelukohteita Suomessa ovat muiden muassa Länsimetro, Tampereen kansi ja Nokia Arena, Turun Musiikkitalo ja kauppakeskus Tripla toimitila- ja asuinkortteleineen.