Annamaria Lumiala

Annamaria Lumiala WSP Finlandin henkilöstöjohtajaksi

Kasvatustieteiden maisteri Annamaria Lumiala on nimitetty WSP Finlandin uudeksi henkilöstöjohtajaksi 1.11.2022 alkaen. Hän raportoi toimitusjohtajalle ja kuuluu johtoryhmään.

Annamaria Lumiala

Lumiala on toiminut henkilöstöhallinnon tehtävissä vuodesta 1995 saakka ja nähnyt henkilöstöjohtamisen kentän laajasti myös rakennetun ympäristön arvoketjun eri osissa toimivissa yrityksissä, muun muassa Pöyryllä ja NCC:llä. 

– Annamaria tuo WSP:lle liiketoimintalähtöistä henkilöstöjohtamista ja vahvaa kehitysotetta. Asiantuntijaorganisaatiossa on tärkeää kehittää osaamista, mutta myös oppia käyttämään toisten osaamista asiakkaidemme hyödyksi, sanoo WSP Finlandin toimitusjohtaja Harri Yli-Villamo.

– On ollut mahtavaa nähdä alan kehitys kestävyyden ja vihreiden arvojen nousussa sekä yhä vahvempi halu lisätä ihmisten viihtyvyyttä ympäristössään. Toimialamme on keskeisessä osassa ihmisten elämisen kannalta, ja uskon tämän merkityksellisyyden lisäävän myös omaa hyvinvointiamme työssä, kun luomme paikkoja, joissa asutaan ja voidaan hyvin,  Lumiala toteaa.

– Olen profiililtani kehittäjä. Haluan luoda uutta, kehittää yhdessä prosesseja ja toimintamalleja ja viedä asioita eteenpäin. Asiantuntijaorganisaatiossa täytyy jakaa ja hyödyntää osaamispääomaa, jotta asiakkaat saavat parasta palvelua ja laatua. Kun oma henkilöstö voi hyvin, niin asiakkaat voivat hyvin, Annamaria Lumiala sanoo.