Pasi Holm

Tutkimusjohtaja Pasi Holm FCG:lle johtavaksi asiantuntijaksi

Taloustutkimus Oy:n tutkimusjohtaja Pasi Holm siirtyy FCG Finnish Consulting Groupin johtavaksi asiantuntijaksi 1.11.2022 alkaen. Holm on tehnyt empiiristä tutkimustyötä vuodesta 1984 lähtien. 

Pasi Holm

Pasi Holm on tehnyt satoja empiirisiä tutkimuksia eri politiikkatoimenpiteiden vaikutuksista yrityksiin, toimialoihin, kuntatalouteen ja kansantalouteen.  

Esimerkkejä tutkimuksista, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet poliittisiin toimenpiteisiin, ovat elintarvikkeiden arvonlisäverotuksen vaikutukset työllisyyteen, tulonjakoon ja valtion verotuloihin sekä Tampereen pikaratikan vaikutukset Tampereen aluetalouteen. 

Holm on toiminut kolme kertaa eri ministereiden nimittämänä selvityshenkilönä. Selvityshenkilötehtävä ovat olleet windfall-voittojen verottaminen energiasektorilla, valtion isojen infrahankkeiden rahoitusmallit ja Savon junaradan kehittämien henkilöliikenteen osalta. 

– Tutkittua tietoa ja kykyä muuttaa suuntaa tietoon pohjautuen tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Erilaisten toimien ja hankkeiden vaikuttavuudelta odotetaan paljon. Haluan tarjota asiantuntemukseni tällä saralla FCG:n asiakkaiden käyttöön, sanoo Pasi Holm.

– Olen erittäin innoissani siitä, että olemme saaneet Pasin mukaan joukkueeseemme. Hänen näyttönsä tutkimusmaailmassa ovat kiistattomat ja tiedän jo nyt, että hän tulee vastaamaan monen asiakkaamme tarpeisiin, toteaa FCG:n Johtamisen ja talouden liiketoiminnan johtaja Kimmo Haapasalo.