Marita Niemelä

Marita Niemelä Rejlersin kestävän energian yksikön johtoon

Rejlers Finland perustaa uuden divisioonan, joka keskittyy kestäviin energiaratkaisuihin. Uuden toimialan vetovastuuseen on nimitetty Marita Niemelä, jolla on laaja tekniikan, liiketoiminnan ja tieteen tausta. Niemelästä tulee johtoryhmän jäsen.

Marita Niemelä

Niemelällä on yli 30 vuoden kokemus energia-, jalostus-, kemia- ja metsäteollisuusaloilta. Tällä hetkellä hän toimii Australian tutkimus- ja innovaatiokeskuksessa CSIRO:ssa ja vastaa energiayksiköstä. Sitä ennen hän on toiminut johtotehtävissä Neste Engineering Solutionsilla, Valmetilla, Metsolla ja Pöyryllä. Hän on myös toiminut Suomen Akatemian hallituksen jäsenenä. Niemelä on tekniikan tohtori sekä biopolttoaineiden ja biojalostuksen dosentti.

– Markkinalla on vahva kysyntä uusiutuvan energian vaativaan tekniseen konsultointiin. Rejlers auttaa yrityksiä, julkisen alan toimijoita ja organisaatioita vastaamaan tämän päivän merkittäviin haasteisiin liittyen uudistuvaan teollisuuteen, kestävään yhteiskuntaan ja energiamurrokseen. Marita tuo meille vankalla kokemuksellaan syvällistä osaamista ja laajat kansainväliset verkostot ja vahvistaa näin kyvykkyyttämme tukea asiakkaitamme uusiutuvan energian ratkaisuissa. Uuden divisioonan perustamisen myötä lisäämme entisestään panostustamme tällä saralla. Kartoitamme myös mahdollisia yrityskauppoja teknisen konsultoinnin alalla, sanoo Rejlers Finlandin toimitusjohtaja Mikko Vaahersalo.

– Tavoitteemme on, että Rejlers on puhtaan energian konsultoinnin eturintamassa. Tulemme vahvistamaan osaamistamme orgaanisella kasvulla, yrityskaupoilla sekä erilaisilla yhteistyömalleilla. Haluamme olla asiakkaillemme luotettu kumppani energiatehokkaissa prosesseissa ja vähähiilisissä ratkaisuissa, joissa hyödynnetään lupaavia uusia arvoketjuja, kuten esimerkiksi vety ja muut energiakantajat, Marita Niemelä toteaa.

Niemelä aloittaa Rejlersillä vuodenvaihteessa, jolloin uusi toimiala perustetaan.