Juhana Brotherus

Juhana Brotherus siirtyy Hyposta Suomen Yrittäjien pääekonomistiksi

Suomen Yrittäjien johtajaksi ja pääekonomistiksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Juhana Brotherus, 37. Hän siirtyy Yrittäjiin asumiseen erikoistuneen luottolaitos Hypon pääekonomistin ja johtajan tehtävästä. 

Juhana Brotherus

Juhana Brotherus on ollut pankkialalla yhteensä 15 vuotta, joista Hypossa vuodesta 2014. 

Brotherus aloittaa yrittäjissä 11.4.2023.  Hänen vastuulleen tulee järjestön talous- ja verotiimi, jota vetänyt Mika Kuismanen siirtyi tammikuussa Rahapeliala ry:n toimitusjohtajaksi.

– Tulevina vuosina yrittäjyyden merkitys korostuu, kun ikääntyvän väestön aiheuttamat haasteet vaativat vääjäämättä uusia ratkaisuja koko yhteiskunnassa. Reilu kilpailu, kannustava verotus ja toimivat työmarkkinat antavat yrittäjille mahdollisuuden rakentaa hyvinvointia koko Suomeen, Brotherus sanoo.

– Vuodet Hypossa ja pankkialalla ovat olleet äärimmäisen antoisaa aikaa. Talous, työllisyys ja asuntomarkkinat pysyvät minulle tärkeinä teemoina jatkossakin, Brotherus kertoo.

– Brotherus on monipuolinen, osaava ja arvostettu ekonomisti. Hän on aktiivinen talouspolitiikan keskustelija. Olen vakuuttunut, että Juhanan johdolla yrittäjyyden arvo ja merkitys talouden kasvua ja dynamiikkaa edistävänä voimana vahvistuu, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.