Jatke rakentaa Avaralle 100 vuokra-asuntoa Keski-Pasilaan

Jatke Uusimaa Oy ja Avara Oy ovat sopineet 100 vuokra-asunnon rakentamisesta Keski-Pasilaan: Tulistimenkatu 4:ään tulee 44 asunnon lyhytaikaisen korkotuen vuokrakohde ja Tulistimenkatu 6:een 56 vapaarahoitteista vuokrakotia.

Rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2023, ja valmista on kesällä 2025. 

Kortteliin tulee yhteinen imujätejärjestelmään liitetty kierrätyshuone sekä pysäköintilaitos. Kohteiden lämmitys toteutetaan kaukolämmöllä.

Rakennukset toteutetaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti. Lähes kaikkiin kattoihin tulee viherkatot, ja toinen rakennuksista varustetaan korkealla viherseinällä. Luvassa on myös yhteiskäyttöauto, sähköautojen latauspaikat ja hyvät tilat polkupyörien säilytykseen.

– Kotien rakentamisen on jatkuttava suhdannetilanteesta huolimatta, asuntoja tarvitaan edelleen, ja samalla varmistamme omalta osaltamme töiden jatkuvuuden sekä omalle henkilöstöllemme että laajalle kumppaniverkostollemme, Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen sanoo.

– Hankkeen käyntiin saaminen vaikeassa markkinatilanteessa on ollut toimivan yhteistyön ja vahvan yhteisen kehittämisen tulos. Rakenteille tulevat asuintalot toteutetaan vastuullisstrategiamme mukaisesti kestävää asumista tukevilla ratkaisuilla ja ovat hieno lisä rahastojemme asuntoportfolioihin, kertoo Avara Oy:n liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi toteaa.