Kuva: HJK Oy

Töölön jalkapallostadionille aurinkovoimala

Lumme Energia ja HJK rakennuttavat Töölön jalkapallostadionin eli  Bolt Arenan katolle 162 paneelin aurinkovoimalan.  Aurinkovoimalan rakentaa Lumme Energian sisaryhtiö Solarigo Systems Oy.

Kuva: HJK Oy

Voimalan on tarkoitus alkaa tuottaa energiaa loppusyksystä 2023. HJK:n tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Kesäkuukausina jalkapallokauden aikaan uusi aurinkovoimala pienentää HJK:n tarvetta ostaa sähköä noin 15 %. HJK kertoo ostaneensa vuodesta 2019 saakka pelkästään uusiutuvasti tuotettua sähköä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden mukaan jalkapalloseuran hiilineutraaliustavoite on kova, mutta sen eteen on tehty paljon töitä vuosien varrella.

– Vastuullisuus ei saa jäädä vain kauniiksi sanoiksi paperille, vaan yhdessä kumppaniemme kanssa HJK on sitoutunut tekemään rohkeita ja innovatiivisia tekoja, joiden avulla pääsemme tavoitteeseemme, Riihilahti sanoo.

HJK:n myyntijohtaja Esko Villmanin mukaan HJK:n tavoite on tarjota tulevaisuudessa kaikki Bolt Arenan tapahtumat hiilineutraaleina.