Havainnekuva: Arkkitehdit Rudanko Kankkunen

Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaara saa uuden monitoimitalon

NCC on tehnyt sopimuksen Rovaniemen kaupungin kanssa Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaaran eli Napsun monitoimitalon toteutuksesta Nivavaaraan. Lisäksi koulujen piha-alueet rakennetaan uudelleen ja myös viereinen urheilukenttä uudistetaan. Rakennushankkeen arvo on NCC:lle noin 34 miljoonaa euroa.

Havainnekuva: Arkkitehdit Rudanko Kankkunen

NCC voitti viime talvena Rovaniemen kaupungin tarjouskilpailun uuden monitoimitalon rakentamisesta ja vanhan koulun korjaamisesta. Hanketta kehitettiin yhdessä kevään ajan, ja nyt sopimus uuden Napsun monitoimitalon ja piha-alueiden rakentamisesta on tehty. Hanke toteutetaan rakentamisen allianssimallilla. 

Hanke on saanut rakennusluvan, ja maarakennustyöt on aloitettu. Hanke toteutetaan vaiheittain: ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan uudisrakennus, urheilukentän uudistus sekä uudisrakennukseen liittyvät piha-alueiden työt.

Toisessa vaiheessa peruskorjataan vanha Nivavaaran koulu ja viimeistellään piha. Tilaaja tekee peruskorjauksen toteutuksesta myöhemmin erillisen päätöksen. Monitoimitalon on tarkoitus valmistua elokuussa 2025 ja koulun peruskorjauksen syksyllä 2026.

Monitoimitalon laajuus on noin 10 600 bruttoneliötä. Rakennukseen tulee koulutilojen lisäksi liikuntahalli ja esiopetusta. Tiloja käyttävät myös kansalaisopisto, urheiluseurat, seurakunta ja kerhot.