Alight AB:n toteuttama ja operoima Ruotsin suurin aurinkopuisto Skurupissa. Kuva: alight-energy.com

Ruotsalainen Alight rakentaa suuren aurinkoenergiapuiston Eurajoelle

Ruotsalainen aurinkovoiman kehittäjä ja energiantuottaja Alight AB laajentaa toimintaansa Suomeen rakentamalla 123 hehtaarin kokoisen ja yli 100 megawatin tehoisen aurinkoenergiapuiston Eurajoelle.

Alight AB:n toteuttama ja operoima Ruotsin suurin aurinkopuisto Skurupissa. Kuva: alight-energy.com

Alightin mukaan Eurajoen aurinkoenergiapuiston kapasiteetti on yli 100 megawattia ja arvioitu vuosittainen energiantuotto 107 GWh, joten se on yksi Suomen suurimmista kehitteillä olevista aurinkoenergiapuistoista. Nykyisten suunnitelmien mukaan puiston rakennustyöt alkavat vuoden 2024 loppupuolella, ja se otetaan käyttöön vuoden 2026 alkupuolella. 

– Alight on ollut yli 10 vuoden ajan aurinkoenergian pioneeri Ruotsissa, ja näemme suuren mahdollisuuden tukea myös Suomen markkinoiden vihreää siirtymää. Uusi hankkeemme Eurajoella käynnistää laajenemisvaiheemme Suomeen, ja olemme tästä hyvin innostuneita. Samalla hankkeemme tukee Suomea sen kunnianhimoisissa tavoitteissa, kuten hiilineutraaliuden saavuttamisessa vuonna 2035 ja kehittymisessä maailman ensimmäiseksi fossiilittomaksi yhteiskunnaksi, Alightin operatiivinen johtaja Warren Campbell sanoo.

Alight AB kehittää, toteuttaa ja operoi aurinkovoimaloita sekä kiinteistöillä että aurinkopuistoissa. Yrityksen omistajina on yksityishenkilöitä sekä sijoitusyhtiöt DIF Capital Partners ja Gullspång Invest.