Hotelli Ilveksen ikkunat hyötykäyttöön

Tamperelainen Original Sokos Hotel Ilveksen peruskorjaus on valmistunut.  Korjauksessa hotellin vanhat ikkunat toimitettiin Revisolille, joka hyödynsi ikkunoiden lasit ja muut materiaalit.  

– Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja halusimme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa, hotellin omistavan työeläkevakuuttaja Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius kertoo.

Saneerauksen yhteydessä vaihdettiin myös hotellihuoneiden kaikki reilut 800 ikkunaa sekä lisäksi suurikokoisia muiden tilojen ikkunoita, joiden materiaalit toimitettiin uudelleen käytettäväksi.

– Pyrimme jatkuvasti parantamaan kiertotaloutta ja kierrätystä omassa toiminnassamme. Taloudellisten etujen lisäksi kierrätysmateriaalien parempi hyödyntäminen on yksi keino pienentää päästöjämme, sillä uusiomateriaalien hiilijalanjälki on usein pienempi. Lisäksi hukan minimoinnin, paremman lajittelun ja kierrätyksen myötä myös materiaalien ja jätteen kuljetuksista aiheutuvat päästöt vähenevät, ympäristöpäällikkö Hanna-Maija Tikka Skanskalta sanoo.

– Työmailla on toimittava logistiikan ja aikatauluhallinnan ehdoilla. Tuotteiden varastointiin ei yleensä ole ylimääräistä tilaa, vaan logistiikan tulee pelata tuotannon tahdissa. Kierrätystoimijoiden pitää sitoutua työmaan tuotannon aikatauluun, työpäällikkö Milja Leppänen Skanskalta toteaa.

Ilveksen ikkunat toimitettiin Revisol Oy:lle, joka käsitteli lasilinjastollaan ikkunat niin, että lasi ja muut ikkunan eri materiaalit kuten puu ja metallit saatiin mahdollisimman tarkasti hyödynnettäväksi.

– Hotelli Ilveksen ikkunasaneeraus oli kierrätyspalvelumme ensimmäinen tämän kokoluokan kohde. Revisol-palvelumallin tavoitteena on parantaa saneeraus- ja purkukohteiden kierrätysastetta. Vaikka olemme palvelun kanssa vasta alkutaipaleella, olemme pystyneet ottamaan talteen ja toimittamaan teollisuudelle uusioraaka-aineeksi yli miljoona kiloa lasia, joka olisi aiemmin päätynyt kaatopaikoille, avainasiakaspäällikkö Tero Peltomäki Revisolilta kertoo.

Ilveksen remontissa lasia ja ikkunoiden runkojätettä saatiin hyödynnettäväksi yli 30 000 kiloa.

Lasimurskeen tie jatkui Saint-Gobain ISOVERille, joka hyödynsi murskeen uusioraaka-aineeksi lasivillan valmistukseen.

– Tutkimukset osoittavat, että ikkunalasia päätyy aivan liikaa kaatopaikkajäätteeksi. Kaiken lasimassan kohdalla kierrättäminen ei onnistu, mutta Ilveksen remontissa lasimassan toiminnallisuus ja suorituskyky riittivät uusiokäyttöön mainiosti. Huolella rakennettu yhteistyömme Revisolin kanssa ottaa huomioon tarkat laatukriteerit lasivillan valmistukselle, vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser Saint-Gobain Finlandilta kertoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail