Kuva: fimpec.com

Fimpeciltä projektikonsultaatiota P2X:n vetyhankkeisiin

Fimpec on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen P2X Solutionsin kanssa projektin konsultointi- ja hankintapalveluista. P2X tuottaa vetyä ja jatkojalostaa sitä biopolttoaineeksi. Raamisopimuksella aloitetaan useamman projektin yhteistyö, joka kattaa projektien konsultointitehtäviä.

Kuva: fimpec.com

Ensimmäisenä kohteena on P2X Solutionsin Harjavaltaan rakentuva vihreän vedyn tuotantolaitos, joka käyttää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Kyseessä on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitos, jossa vetyä tuotetaan elektrolyysillä vedestä. Osa vedystä jatkojalostetaan P2X:n talteenottaman hiilidioksidin kanssa uusiutuviksi synteettisiksi polttoaineiksi. Vedyn tuotantolaitoksen kapasiteetti on 20 megawattia.

Harjavallan Suurteollisuuspuistoon rakentuvan vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakennustyöt käynnistyvät syksyllä 2022 ja kestävät noin puolitoista vuotta. Fimpec on mukana projektissa jo esivalmisteluista lähtien ja vastaa muun muassa hankinnoista ja aikataulutuksesta. 

– Olemme iloisia päästessämme mukaan vetytalouden edelläkävijäprojektiin, jossa voimme tuoda asiakkaallemme P2X Solutionsille parhaan hyödyn monipuolisen kokemuksemme rakennuttamisprojektien johtamisessa. Erityisen ilahduttavaa on, että pääsemme pitkäaikaisen raamisopimuksen puitteissa rakentamaan hyvää ja molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä, Fimpecin liiketoimintajohtaja Jorma Paananen sanoo.

– Fimpec vakuutti meidät ammattimaisella otteella ja kokemuksellaan, ja on siten erittäin sopiva kumppani täydentämään meidän projektijohtotoimintaamme. Myös Fimpecin tahtotila olla mukana rakentamassa päästötöntä hyvinvointiyhteiskuntaa oli tärkeässä roolissa konsultin valintaa tehdessä, P2X:n toimitusjohtaja Herkko Plit toteaa.

Raamisopimus ulottuu useammalle vuodelle ja työllistää arviolta 5 – 15 fimpecläistä yhteistyöprojektien aikana.