Havainnekuva Meanderin kiinteistöstä lännestä Merikannontien suunnalta. Näkymä Taivallahdelle ei ole esteetön, vaan Merikannontien rakennukset sekä puusto säilyvät paikallaan.

Meanderin 117 luksusasunnolle 1402 haluajaa

Töölöön vuonna 2024 valmistuvan, arkkitehti Steven Hollin ja rakennuttaja Newil&Baun suunnitteleman Meander-kiinteistön 117 asuntoa varattiin arvonnassa, johon jätettiin 1402 arpaa yli kymmenestä maasta Suomen lisäksi. Meanderin asuntojen yhteismyyntiarvo on lähes 100 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Meanderin kiinteistöstä lännestä Merikannontien suunnalta. Näkymä Taivallahdelle ei ole esteetön, vaan Merikannontien rakennukset sekä puusto säilyvät paikallaan.

Rakennuttaja Newil&Baun mukaan Meander on 117 kodillaan neljän peruskerrostalon kokoinen taideteos. Rakennuksessa Hollin vahva visio veistoksellisuudesta ja käytännöllisyydestä yhdistyy asukaskeskeiseen toteutukseen, jossa myös asukkaiden palvelut viedään uudelle tasolle, Newil&Bau toteaa.

– Olemme todella iloisia, että Meander on herättänyt kosolti mielenkiintoa ja innostusta niin meillä kotimaassa kuin ulkomaillakin, toteaa Newil&Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori

– Asuntojen varausoikeuden päättäminen arvonnalla antoi 3700 ennakkolistalaiselle tasa-arvoiset mahdollisuudet päästä Meanderin asukkaaksi, ja me puolestaan olemme onnekkaita, että saamme toteuttaa Helsinkiin Meanderin kaltaisen kohteen. Upeasti suunniteltujen asuntojen ohella tulevat asukkaat pääsevät nauttimaan Steven Hollin suunnittelemista rakennuskokonaisuuden yhteisistä yksityiskohdista, Ylivuori sanoo.

Määräaikaan mennessä arpoja jätettiin yhteensä 1402 kappaletta. Suurin määrä arpoja kohdistui toisen kerroksen 108 neliön kokoiseen, myyntihinnaltaan 1,3 miljoonan euron perheasuntoon, joita on 51 kappaletta. Kallein 3,5 miljoonan euron arvoinen edustusasunto sai 15 arpaa ja toiseksi kallein 2,2 miljoonan euron edustusasunto 21 arpaa.